Az 5 legjobb erotikus thriller a Netflix kínálatából

Akinek tetszett Ben Affleck és Ana de Armas Mélyvíz című új, fülledt filmje, és kérne még hasonlót, annak mutatunk pár alternatívát.

30 évvel ezelőtt, 1992. március 20-án mutatták be az Elemi ösztönt, a Hulu pedig épp most szántja fel az internetet Ben Affleck és Ana de Armas új filmjével, a Mélyvízzel – duplán van okunk tehát lajstromba szedni (a Variety cikke alapján) az idehaza is streamelhető erotikus thrillereket.

1. Periféria / La marge (1976)

Sigismund (Joe Dallesandro) boldog házasságban él, párizsi üzleti útja alkalmával mégis egy bárban megismert, Diana nevű prostituálttal (Sylvia Kristel) tölti az éjszakát. Másnap tragikus hírt kap felesége haláláról, amelyről azonban nem hajlandó tudomást venni, és további szenvedélyes napokat tölt Dianával. Szerelem és halál, költői hangulat és erotikus szenvedély: André Pieyre de Mandiargues regényének feldolgozása a híres szexszimbólum főszereplésével.

A film a Netflix kínálatában tekinthető meg.

 

2. Tágra zárt szemek / Eyes Wide Shut (1999)

Dr. William Harford (Tom Cruise) és felesége, Alice (Nicole Kidman) mindketten pszichológusok. A New York-i elit tagjaként bejáratosak a legragyogóbb estélyekre. Az egyik karácsonyi partin Alice flörtölni kezd egy férfival, miközben a férje két lánnyal enyeleg. Ezen később összekapnak, és sorozatos kísértésekkel teszik próbára egymás iránti hűségüket. Amikor Alice elmondja, hogy lefeküdt egy szállodai portással, a férje úgy érzi, bosszút kell állnia. Billt magukkal sodorják az események, amikor egy titkos csoport nyomára bukkan, ahol a szexualitás több, mint játék az érzékekkel.

A film a Netflix kínálatában tekinthető meg.

 

3. A hűtlen / Unfaithful (2002)

Edward (Richard Gere) és Connie Sumner (Diane Lane) tipikus, középkorú házaspár: életük maga a megtestesült amerikai álom. New York egyik előkelő negyedében élik a maguk irigylésre méltó életét nyolcéves fiuk, egy kutya és egy házvezetőnő társaságában. De az élet mindig tartogat meglepetéseket: egy végzetes találkozás,

és ez a jólét kényelmébe merült boldog házasság kártyavárként omlik össze.

Connie a Soho egyik utcáján összeismerkedik egy rejtélyes idegennel, aki a titok, spontaneitás, bűvölet és kockázat birodalmába csábítja, és ez a viszony idővel az asszony rögeszméjévé válik. Amikor Edward véletlenül rájön, hogy Connie hazudik neki, kutatni kezd a részletek után. A bizonyosságtól lesújtva szembesül a szeretővel, és eszeveszett dühében olyasmire ragadtatja magát, amit soha el se tudott volna képzelni.

A film a Netflix kínálatában tekinthető meg.

 

4. Nyílt seb / In the Cut (2003)

A magányos angoltanárnő, Frannie Avery (Meg Ryan) véletlenül szemtanúja lesz egy szenvedélyes együttlétnek. Nem sokkal később a fiatal lányt megölik, ezért őt is kihallgatja Malloy (Mark Ruffalo), a gyilkossági csoport nyomozója.

Néhány kihallgatás után Frannie és Malloy titokban viszonyt kezdenek, miközben a vérfürdő tovább folytatódik, és a nőket daraboló őrült egyre közelebb kerül hozzájuk.

A film a Netflix kínálatában tekinthető meg.

 

5. 365 nap / 365 Dni (2020)

2020-ban az egész világon ez volt a Netflix legnépszerűbb tartalma, és nem véletlenül emlegették úgy a lengyel bestsellerregény alapján készült 365 napot, mint „a szegény ember Szürke ötven árnyalata”. Massimo (Michele Morrone), a szicíliai maffia ifjú vezére épp, hogy csak átvette meggyilkolt apja gengsztervezéri pozícióját. Laura (Anna Maria Sieklucka) egy varsói luxushotelben értékesítési igazgató, és épp egy szicíliai nyaraláson próbálja megmenteni zátonyra futott kapcsolatát. Csakhogy a sziget ura, Massimo elrabolja Laurát, és 365 napon keresztül fogságban tartja. Laura ezalatt nem lesz közömbös a maffiavezér iránt...

A film a Netflix kínálatában tekinthető meg.

Forrás: Netflix