Botrányos, de nagyon kell ez a fajta nyers erőszak a Sárkányok házába

Fel lehetett erre készülni, mégis kiverte a biztosítékot az a bizonyos jelenet. Az igazi rajongókat mégsem ez osztotta meg.

Forrás: warner media

 

Folytatjuk a Sárkányok házáról szóló kibeszélő podcastunkat. Ebben a részben kicsit kielemezzük azt a botrányt, ami hirtelen kirobbant az első rész egyik legemlékezetesebb és legbrutálisabb jelenetével kapcsolatban, amiben minden finomkodás nélkül mutattak be egy császármetszést, amit végül sem az anya, sem az újszülött nem élt túl. Ez több embert is felzaklatott, sőt, traumatizált, és ebből lett egy nagyobb hírverés. 

Ehhez képest a második részben nem volt ilyen véres jelenet. Sokkal elgondolkodtatóbb az a morális dilemma, ami az egész epizódot belengte, hogy mennyire megbotránkoztató, hogy egy idős királynak tálcán kínálnak feleségül egy 12 éves gyereket. Ha az nem oké, akkor az igen, hogy inkább egy 16 éves lányt választ, igaz, azt már nem kényszerből, hanem szerelemből? 

Kevésbé tabudöntögető témát is érintettünk, hogy mennyire vannak helyén kezelve a sárkányok egy olyan sorozatban, amit Sárkányok házának neveznek. A konklúzió: ezekkel a fenevadakkal nem lehet úgy bánni, mint II. Erzsébet királynő lábánál cukiskodó walesi korgikkal, mert a következő 8 részben, és a már előre berendelt második évadban is meg kell őket mutatni akció közben. 

Ami pedig az intrót illeti: három táborra szakadt a podcast. Van, aki átugorja, van, aki örül neki, hogy a régi, ismerős dallamot hallja, de van, aki gyűlöli, hogy nem lehetett kitalálni valami újat.

A teljes beszélgetést itt lehet meghallgatni: