Colin Firth a frászt hozta kollégáira true crime sorozata forgatásán

Egy feleséggyilkossággal vádolt férfit játszik az HBO Max Az utolsó lépcsőfok című miniszériájában – kollégáira pedig nagy hatással volt az alakítása.

Ahogy arról korábban már írtunk, a streaming szolgáltatónál a múlt hét vége óta látható alkotás egy 2001-es emberölési ügyről szól: egy észak-karolinai férfi, Michael Peterson egy december éjjel azzal riasztotta a 911-et, hogy a házukban található lépcső aljában holtan találta a feleségét, Kathleent, aki minden bizonnyal ittasan zuhant odáig a lépcső tetejéről. A helyszínre érkező rendőrség azonban olyan sok vért talált a tetthelyen, ami nem származhatott egy egyszerű esésből, így

nyomozás indult a férj ellen, akit hamarosan meg is vádoltak a gyilkossággal.

Időközben az is kiderült, hogy amikor a család még Németországban élt, egy közeli barátjuk ugyanilyen körülmények között vesztette az életét, illetve hogy Peterson rendszeresen lefekszik fiatalabb férfiakkal. A sok gyanús körülmény ellenére az ügyészség rendkívül inkompetens módon kezelte az ügyet, ezért még a tárgyalás során is számos fordulat következett be (például az, hogy a vádlott az eset újratárgyalását kérte), így mindvégig lehetetlenség volt eldönteni, hogy a férfi tényleg elkövette-e azt, amivel vádolják.


A sorozatban a helyettes kerületi ügyészt megformáló Parker Posey egészen odáig volt, milyen hitelesen és félelmetesen alakította Colin Firth Petersont.

„Mindannyiunkat kitört a frász a Zoom-os olvasópróbán”

– idézte fel a The New Yorkernek kollégája hátborzongató hangját a színésznő. „Nagyon nyugtalanító volt, tényleg megijesztett. Azonnal belevetette magát a dologba” – tette hozzá. Firth alakítása másik kolléganőjére, a Trónok harcából ismert Sophie Turnerre is nagy hatással volt.

Turner a színész által életre keltett Michael és Kathleen Peterson (Toni Collette) lányát játssza, és szintén leesett az álla Firth karakterábrázolásától. „Még nem igazán dolgoztam semmi olyasmin, ami ilyen szintű fizikai átalakulást követelt volna a színésztől. A hangja, az, ahogy tartja magát – többé már nem is Colint láttam benne. Igazán inspiráló volt nézni a folyamatot, ahogy belehelyezkedik a karakterbe. A forgatáson végig úgy éreztem magam, mintha valami díjat nyertem volna. Nem is akartam elhinni, hogy ott lehetek” – vallotta be a színésznő.


(via IndieWire)