Elkaszálta 5 sorozatát a Netflix, kiakadtak a rajongók

Pedig a Shadow and Bone annak idején a toplistát is vezette.

Most, hogy a hollywoodi sztrájkok véget értek, a csatornáknak és a streamingszolgáltatóknak döntéseket kell hozniuk a futó sorozataikról, és várható, hogy sok produkció a költségek emelkedése miatt kaszát kap.

A Netflix már lépett is, és öt sorozatot kaszált el, amelyek közül az egyik annak idején a toplista első helyét is megjárta, és lelkes rajongótábora is volt, amely kampányolt az évad megújításáért – ez a Shadow and Bone – Árnyék és csont.

Nagyon mutatós, de átláthatatlan a Netflix új fantasy sorozata

Néha elég nehéz átlátni, hogy a nálunk forgatott és pofásra sikerült Shadow and Bone – Árnyék és csont szereplői mit is csinálnak - vagy azt, hogy miért.

Kritikánk az első évadról

 

Míg a Leigh Bardugo Grishaverse-regényeiből adaptált fantasysorozat első évada nagy siker volt a Netflixen - még egy videójátékos spin-off is született belőle -, a második évad nem tudott jelentős áttörést elérni, és vélhetően ez vezetett a döntéséhez, tekintettel a sorozat nagy költségvetésére.

Nem térnek vissza továbbá az Elvis, a titkos ügynök és az Áldozati bárány című animációs sorozatok, valamint a Kim Cattrall főszereplésével készült Ragyogj, ha mersz című sorozat és a Farzar című sci-fi vígjáték.

A Shadow and Bone elkaszálásáról a regények szerzője, Bardugo azt mondta, hogy "megszakadt a szíve és mélységesen csalódott".

Ugyanakkor azt is elmondta, hogy "hálás", és kijelentette: "A legtöbb szerző soha nem éri meg, hogy a művét adaptálják. Sokan azok közül, akik mégis, végül megbánják az élményt. Én azon kevesek közé tartozom, akik büszkén és hatalmas örömmel tekinthetnek az adaptációra".

A rajongók azonban csalódottak és dühösek a döntés miatt, és ennek a közösségi médiában hangot is adnak.

Hector Navarro író azt írta, hogy:

Soha, semmilyen okból ne szeressetek bele egy Netflix tévésorozatba. Az első adandó alkalommal végeznek vele."

A LibertySpider nevű felhasználó pedig hozzátett egy költői kérdést: "Miért csinálsz sorozatokat, ha úgysem fejezed be őket?"

Korábban is volt rá példa, hogy a Netflix népszerű sorozatot töröljön két évad után, így járt a Szép új világ (Sense8) és a Valós halál (Altered Carbon) is. Az év elején pedig azzal sokkolta a nézőket a streamingszolgáltató, hogy nem újította meg az 1899-et a második évadra, annak ellenére, hogy a német thriller előkelő helyen szerepelt a Top 10-ben.

A bejelentést követően egy rajongó a Change.org-on petíciót indított, de a Netflixet nem hatotta meg a kezdeményezés, és nem újította meg a sorozatot.

Via: Independent