Elon Muskról, a királyi családról és Boris Beckerről is nézhetünk doksifilmet az RTL+-on

A csatorna streamszolgáltatása dokumentumfilm fronton erősít.

A világ leggazdagabb embere, Elon Musk vagyona és befolyása egyre nő: jelenleg egy olyan rakéta tervén dolgozik, ami száz embert tud felrepíteni a Marsra. Az RTL+ fizetős streamszolgáltatásában látható az Elon Musk Show című dokumentumfilm, ami barátok, kollégák, családtagok, és ellenségek megszólaltatásával  jár utána annak, miként lett Musk az az ember, akit a világ ma ismer. A háromrészes sorozat az ‘90-es évektől napjainkig követi nyomon Musk karrierjének fontosabb állomásait: Dél-Afrikát, a Szilícium-völgyet, a Teslát, a SpaceX-et és a Twitter felvásárlást.

 

III. Károly május 6-i koronázása előtt a királyi család múltjával is foglalkozik az RTL+. A Diana – A Spencer család átka című dokumentumfilm Diana problémás gyerekkorát és családi hátterét mutatja be. A Spencer família múltját olyanok visszaemlékezéseiből ismerhetjük meg, akik személyesen ismerték a hercegnét és családját. A film rekonstruálja Diana szüleinek néhány meghatározó pillanatát, amely feltűnő párhuzamot mutat a lányuk szerelmi történetével.

A sussexi hercegné, Meghan Markle életébe is betekintést nyerhetünk a Meghan: Az első 100 nap című dokumentumfilmből, amely Harry herceg feleségének első száz napját mutatja az uralkodó család tagjaként. Kettejük történetéről további információkat tudhatunk meg a Harry herceg – Az interjúból, melyben Harry Anderson Coopernek mesél az őt és feleségét ért vádakról és nehézségekről, és egyben megosztja családi kapcsolatainak eddig ki nem mondott konfliktusait.

 

Természetesen az Egyesült Királyság leghosszabb ideig hatalmon lévő uralkodója sem maradhat ki: a II. Erzsébet: Saját szavaimmal című dokumentumfilm a Királynő interjúin és legfontosabb beszédein keresztül tárja fel szavainak történelmi jelentőségét.

De nem csak a királyi család tagjaival, hanem a királyi lakhelyekkel is megismerkedhetünk: A királyi paloták titkai című sorozat a nyolc leghíresebb királyi palota – többek közt a Buckingham palota, a Windsor kastély, a Kensington palota, valamint II. Erzsébet egyik személyes kedvence, a skóciai Balmoral kastély – izgalmas titkait tárja fel. Az epizódokban történészek és szakértők mesélik el a paloták falai mögött húzódó, eddig sosem hallott botrányos és megrázó történeteket.

 

Április 26-a az esküvőké és a Dianáé, hiszen két új dokumentumfilm is érkezik az RTL+-ra: A királyi esküvők titkai: Dianától Meghanig a modern királyi esküvők kulisszái mögé kalauzolja a nézőt; a Diana: Saját szavaimmal című dokumentumfilm pedig egy igazán őszinte és személyes vallomás a világhírű hercegnétől.

Az Egy bajnok születése: A Boris Becker-sztori, a német teniszlegenda karrierjének kezdetét mutatja be. A ’80-as évek elején, amikor a tenisz aligha van jelen Németországban, Günther Bosch teniszedző felfedez egy zabolátlan fiatalt, Boris Beckert, akinek a győzni akarása fékezhetetlen. Bosch szárnyai alá veszi a lázadó fiút, Monte-Carlóba költözik vele, és olyan sikeresen edzi, hogy 1985-ben, 17 évesen Becker minden idők legfiatalabb wimbledoni győztese lesz. Ám az igazi munka csak az után kezdődött.

Azok az alkotások, ahol külön nem jelöljük a premier dátumát, már elérhetők az RTL+-on.

(via RTL)