Először játszik Down-szindrómás színész egy Disney-sorozatban

A Pán Péter és Wendy című szériában tűnik majd fel Noah Matthews Matofsky.

Az élőszereplős Disney-széria Sohaország történetét meséli újra, és az előzetes alapján eléggé várós, hiszen a Hook kapitányt alakító Jude Law mellett számtalan ígéretes gyerekszínész is feltűnik benne. Többek közt Noah Matthews Matofsky, aki az első Down-szindrómás színész, aki Disney-produkcióban szerepel.

Noah az Elveszett Fiúk egyikét alakítja, és hatalmas élmény volt számára a forgatás, aminek ideje alatt  fél évre Vancouverbe utazott a szüleivel. “Egyszerre volt félelmetes és izgalmas, mert korábban alig hagytuk el az utcánkat” – mondta Kathryn, a fiú édesanyja.

Forrás: Disney+

 

Noah “elképesztő élményként” jellemezte az utazást, és kiemelte, hogy sok új barátra tett szert.

“Mindannyian megtanultunk vívni, amit iszonyúan szerettem. Sok mindent kellett gyorsan megtanulni, de nagyon élveztem. Minden nap el kellett mennem a sminkeshez, hogy sarat kenjen az arcomra. És elénekeltük a Nincs mit című dalt a Vaianából. Még a rappelést is megcsináltuk”

– mondta Noah.

Bár Jude Law a főgonoszt alakítja, figyelt arra, hogy amikor nincs szerepben, barátságos legyen a gyerekekkel. Noah kedvenc pillanata az volt, mikor a színész kibérelt egy fagylaltos kocsit, és maga mérte belőle a fagyit.

Forrás: Disney+

 

A fiú, most, hogy kipipálta az első filmszerepét, szeretne színi iskolába járni, és inspirációt adni más Down-szindrómás fiataloknak.

“Az Elveszett Fiúk kapitányaként Noah megmutatta, hogy a Down-szindróma nem egy visszatartó erő. Ők nem tanulási nehézséggel küzdenek, hanem másként tanulnak. El kell fogadnunk ezt a különbséget”

– mondta Kathryn.

A Pán Péter és Wendy április 28-án rajtol a Disney+-on.

(via Unilad)