Előzetest kapott Sylvester Stallone maffiasorozata

A Maffiózók és a Yellowstone alkotóinak sorozatában Stallone egy kiöregedett maffiózót játszik.

Taylor Sheridan a Sicarióval és A préri uraival robbant be forgatókönyvíróként, majd rendezőként a Wind River - Gyilkos nyomon című havasi krimivel, továbbá a Yellowstone című zseniális sorozattal, amiben mellesleg a takaréklángon égő Kevin Costnert is visszahozta a köztudatba. Terrence Winter filmográfiája is jelentős, hiszen neki köszönhetjük a Maffiózókat és a Gengszterkorzót, illetve ő írta A Wall Street farkasa forgatókönyvét. Ha ők ketten összefognak, abból borítékolhatóan valami igazán különleges fog kisülni.

A Paramount+ streamingszolgáltatásra érkező Tulsa King egyúttal Sylvester Stalllone első sorozatszerepe. Egy kiöregedett maffiózót játszik, aki annak idején elvitte a balhét főnökeiért, így 25 évre lecsukták. Szabadulása után a maffia Tulsába küldi, hogy új életet kezdjen és nem mellesleg bővítse az üzletet. 

A Tulsa Kingben Stallone, Vincent Piazza (Boardwalk Empire) és Domenick Lombardozzi (Az ír) mellett Garrett Hedlund, Andrea Savage, Martin Starr, Max Casella, Jay Will és A.C. Peterson is szerepel. Bemutató november 13-án a Paramount+-on.

Tulsa városa egyébként egy gyalázatos eseményről lett hírhedt, amivel csak az utóbbi években kezdenek szembenézni az amerikaiak: 1921. május 31. és június 5. közti éjjelen a városi tisztviselők által fegyverekkel ellátott fehérek tömege megtámadta a fekete lakosokat, és elpusztították a város Greenwood kerületének otthonait és üzleteit. A tulsai faji lázadás, más néven Fekete Wall Street-i mészárlás néven is ismert eseményt az amerikai történelem egyik legsúlyosabb faji erőszakos incidensének tartják. A támadók több mint 35 háztömbnyi területet égettek fel és pusztítottak el a környéken – akkoriban az Egyesült Államok egyik leggazdagabb fekete közössége volt, amelyet "Fekete Wall Streetnek" is neveztek. Több mint 800 embert szállítottak kórházba, és mintegy 6000 fekete lakost internáltak nagy létesítményekbe, sokakat közülük több napra. Akkoriban hivatalosan 36 halottat jegyeztek fel. 2001-ben az eseményeket vizsgáló állami bizottság 39 halottat tudott megerősíteni, 26 feketét és 13 fehéret, korabeli boncolási jegyzőkönyvek, halotti bizonyítványok és egyéb feljegyzések alapján, de a halottak valós számát 75 és 300 körülire becslik. A Watchmen és a Lovecraft Country sorozatokban is feldolgozták az eseményeket, utóbbi egyik epizódja a mészárlás ideje alatt játszódott.

(Forrás: Uproxx, Wikipedia)