Emberéletet követelt az új Marvel-sorozat

A Wonder Man forgatásán történt a tragikus baleset.

Február 5-én, kedden balesetet szenvedett az egyik stábtag a Wonder Man című Marvel-sorozat forgatásán, és végül belehalt a sérüléseibe.

A riggerként dolgozó 41 éves Juan Carlos Osorio a Los Angeles-i Radford Studio Centerben zuhant le egy állványzatról a hajnali órákban.

A haláleset kivizsgálása folyamatban van, de a rendőrség nem gyanúsít senkit idegenkezűséggel. A Variety beszámolója szerint ekkor még nem zajlott a forgatás, és a nap hátralévő részére le is állították a produkciót. A Marvel szóvivője közleményében fejezte ki részvétét, hozzátéve, hogy támogatják a baleset körülményeinek kivizsgálását.

A rigger az, aki a díszletet vagy a világítást tartó magaslati állványzatot felépíti.

A Wonder Manben az Aquamanből, a Mátrix feltámadásokból és az új Kampókézből ismert Yahya Abdul-Mateen II alakítja Simon Williamst, azt a halhatatlan karaktert, aki átváltozik a névadó szuperhőssé. A másik főszereplő Ben Kingsley, aki a Vasember 3. részében játszott, Trevor Slatter nevű karakter bőrébe bújik bele újra.

Wonder Man először a Bosszúállók képregény kilencedik számában tűnt fel 1964-ben. A főgonoszból lett szuperhőst Stan Lee író, valamint Don Heck és Jack Kirby rajzolók alkották meg.

A szériát a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája rendezője, Destin Cretton és Andrew Guest író (Brooklyn 99 - Nemszázas körzet) fejleszti. A minisorozat része annak a szerződésnek, amelyet Cretton 2021-ben kötött a Marvel Studiosszal. Eredetileg a Bosszúállók - A Kang-dinasztia rendezésére szerződtették, de abból a filmből kiszállt, hogy más Marvel-projektekre koncentrálhasson.

A Wonder Man premierdátuma egyelőre nem ismert, de a Disney+-on fog debütálni.

Via: THR