Ezek a Dűne sztárjának legjobb elérhető filmjei

Timothée Chalamet ma az egyik legtrendibb fiatal filmsztár, aki a Dűne után újabb szuperprodukciókban domboríthat (például a Dűne második részében vagy a Wonkában). Ha te is nagy rajongója vagy az ifjú titánnak, ezeket a filmeket ki ne hagyd tőle!

5. Csillagok között (2014)

A közeli jövőben a Föld egyre pusztul, a készletek kiapadóban, lakóit pedig a kihalás veszélye fenyegeti. Mindebbe viszont nem mindenki hajlandó belenyugodni. Egy csapat tudós felfedezi az űrutazás forradalmian új módját: egy féreglyuk segítségével az ember olyan távolságra is eljuthat, ahova eddig még sosem. Egy kis csapat elindul a történelem legfontosabb és legveszélyesebb útjára. Űrhajójukkal túl akarnak jutni a galaxis határán, hogy megtudják, lehet-e jövője az embernek valahol – a csillagok között. Christopher Nolan epikus sci-fijében Chalamet csak egy kis mellékszerepben volt látható (a főhős kamasz fiát játszotta), de már akkor lehetett látni, miből lesz a cserebogár.

A tévés sugárzásokon kívül a film elérhető az HBO GO, az Apple iTunes és a Google Play kínálatában is.

4. Kisasszonyok (2019)

A XIX. századi Amerikában öt nő magára marad egy házban, mivel az apa a polgárháborúban harcol: négy lánya és a felesége ezalatt kénytelen férfi nélkül boldogulni. Nem hajlandóak elfogadni azt, amit a világ kínál nekik, mivel szabadabbak, önállóbbak, bátrabbak kortársaiknál. A négy lány, Jo, Amy, Beth és Meg együtt nő fel: reménykednek, csalódnak, tanulnak, szeretnek – és közben felnőtté válnak. Greta Gerwig, az öt Oscar-díjra jelölt 2017-es Lady Bird író-rendezője egy nagy amerikai regényklasszikust vitt filmre, és szupercsapatában Saoirse Ronan, Emma Watson, Meryl Streep, Florence Pugh, Laura Dern és Chris Cooper oldalán Timothée Chalamet-nak is jutott hely, hiszen a fiatal színész már a Lady Birdben is szerepelt.

A film elérhető az Apple iTunes és a Google Play kínálatában.

3. Csodálatos fiú (2018)

David Sheff (Steve Carell) újságíróként már-már egészen hétköznapi, középosztálybeli életet él második feleségével és két gyermekükkel. Az idillt viszont megtöri, hogy legnagyobb fia, az előző házasságából született Nic (Chalamet) egyre súlyosbodó drogfüggőséggel küzd. A különféle leszokási kísérletek, ígéretek, próbálkozások és elvonókúrák elvetélt kísérleteknek bizonyulnak. A fia állapotát kétségbeesetten megérteni próbáló David pedig kénytelen feltenni magának a kérdést: meddig terjed a szülő felelőssége? A szereteten kívül mit tehet még a fiáért, amit eddig nem tett meg? Veszélybe sodorhatja-e saját és új családja életét pusztán azzal, hogy tovább reménykedik Nic gyógyulásában? Felix Van Groeningen (Alabama és Monroe) első angol nyelvű filmje egyszerre két bestseller, David és Nic memoárja alapján készült.

A film elérhető az Amazon Prime Video kínálatában.

2. V. Henrik (2019)

A százéves háború alatt, 1415. október 25-én megvívott azincourt-i csata idején játszódó történelmi filmben Chalamet egy egy generációval korábbi egykori fiatal sztárral, Robert Pattinsonnal játszik együtt. Pattinson a francia herceget, Guyenne dauphinját alakítja, vele szemben ifjú sztárunk az önfejű Hal herceg, hamarosan Anglia fiatal királya, V. Henrik, aki a krónikák szerint trónra lépése előtt bohém életet élt, de királlyá koronázása után szakított korábbi életmódjával, és életcéljának a francia trón és az egykori franciaországi angol birtokok megszerzését tette meg. Az V. Henrik egyébként a két színészen kívül is igazi sztárparádét vonultat fel: Ben Mendelsohn (A kívülálló), Joel Edgerton (A nagy Gatsby) és Lily-Rose Melody Depp (Johnny Depp lánya) is szerepelnek benne.

A film elérhető a Netflix kínálatában.

1. Szólíts a neveden (2017)

Egy nyár Észak-Olaszországban. Elio, a 17 éves amerikai srác (Chalamet) számára maga a paradicsom. A szüleivel minden évben ugyanabban az ódon villában és kertjében tölti a vakációt, és ugyanazok a régi barátok veszik körül. Buliznak, strandolnak, zenét hallgatnak, beszélgetnek és persze szerelemesek. Elio apja művészettörténész, aki minden évben befogadja néhány hétre egy tanítványát. Ezúttal a doktori disszertációján dolgozó Oliver érkezik, aki megzavarja a boldog harmóniát. Nem illik ide. Túl laza, túl szép, és nem tudni, mit akar. Ez a nyár más, mint a korábbiak. Boldog és furcsa, szerelemmel és bánattal teli. És mire véget ér, már semmi nem lehet ugyanolyan, mint addig volt.

A film elérhető a Netflix, az Apple iTunes és a Google Play kínálatában.

 

Elindult a Port.hu új videósorozata, a SZESSÖN. Nézzétek meg az első részt, amelyben Kiss Gergő háromszoros olimpiai bajnok mutatja meg, milyen remekül bánik a dobverőkkel. Kövessetek minket a Youtube-on is!