Ezeket streameld a héten benn, a hűvös szobában!

Elstartolt a Cobra Kai utolsó évada, Lisa Kudrow az Időbanditák élén tér vissza a tévéképernyőkre.

Sárkányok háza – 2. évad 6. rész

  • Hol látható? A Maxen, július 22-től.

Sárkányok háza hamarosan véget érő 2. évadában Westeros kontinense véres polgárháború küszöbén áll a Trónok harca eseményei előtt 200 évvel. A Zöld Tanács Aegon királyért, a Fekete Tanács Rhaenyra királynőért harcol, mivel mindkét fél úgy gondolja, hogy ő a Vastrón egyetlen igaz örököse.

A nézőknek pedig mindenütt a világon dönteniük kell, hogy a Targaryen-ház melyik oldalára állnak!

Márpedig a nézőknek úgy fest, nagyon bejön a karddal és tűzokádó gyíkokkal vívott polgárháború, mivel a Sárkányok háza igen előkelő helyen áll a jelenlegi 10 legnépszerűbb tévésorozat ranglistáján (lásd a korábbi cikkünket itt a PORT.hun).

Ez most a 10 legnépszerűbb sorozat

Az IMDb-n leadott szavazatok alapján.

Tovább

 

 

Cobra Kai – 6. évad

  • Hol látható? A Netflixen, július 18-tól.

A klasszikus Karate kölyök jelenben játszódó folytatása, amelyben ráadásul az eredeti színészek (Ralph Macchio, William Zabka és Martin Kove) alakítják az időközben szintén évtizedeket öregedett karaktereiket, akkora telitalálatnak bizonyult 2018-ban, hogy a Netflix már a 6. évadot fogja bemutatni idén – ami sajnos egyúttal az utolsó is lesz. Nagy kár, mert a Port kritikusa szerint

a sorozat legnagyobb erénye, hogy érződik rajta: fekete öves rajongók készítették.

Szuper nosztalgiasorozatban tért vissza a Karate kölyök

Haverok, buli, karate. A netflixes Cobra Kai nemcsak folytatta a 80-as évek klasszikusát, de újra is írta a sztorit az egykori rosszfiú szemszögéből.

Tovább

 

 

Sweet Home – 3. évad

  • Hol látható? A Netflixen, július 19-től.

Ebben a horror elemektől sem visszariadó, ünnepelt dél-koreai fantasy sorozatban az emberek egyik napról a másikra vérszomjas szörnyetegekké változnak. Miközben a világon úrrá lesz a rettegés, egy maroknyi túlélő egy panelházban küzd az életéért, és próbálja megőrizni a maradék emberségét, miközben a bestiák odakint törnek, zúznak, tombolnak, elpusztítva az egész várost...

A 3. évadban a félig-meddig már szintén félelmetes szörnyeteggé átváltozó főhős próbál szembeszállni a panelházon túli, zord posztapokaliptikus világban a még nála is gonoszabb fenevadakkal.

 

Időbanditák

  • Hol látható? Az AppleTV-n, július 24-től.

Az Apple TV+ Taika Waititivel karöltve készített sorozatverziót az egyik kultikus, Monty Python-közeli filmből, a Terry Gilliam által 1981-ben megrendezett Időbanditákból.

A történet középpontjában egy geek kissrác áll, aki eléggé penge történelemből, és miután megnyílik a szekrényében egy bűvös átjáró, egy szedett-vedett tolvajbandával kezd el utazgatni térben és időben.

De fontos karakter a Jóbarátok sztárja, Lisa Kudrow is, aki Penelopét, a letűnt évszázadokban csetlő-botló banditák vezetőjét alakítja.

 

Dekameron

  • Hol látható? A Netflixen, július 26-tól.

Giovanni Boccaccio klasszikus novellagyűjteménye a kosztümös filmeket és sorozatokat kifejezetten előtérbe helyező Netflixet is megihlette:

akasztófahumorú 8 részes szériát készítettek a jól ismert középiskolai kötelező olvasmányból.

1348-ban járunk, Európában az emberiség történetének leghalálosabb pestisjárványa tombol, ezért egy maroknyi gazdag firenzei polgár egy elegáns palotába menekül a fekete halál elől. Ott azonban a jelek szerint nem kitalált történetekkel szórakoztatják egymást, hanem ők maguk lesznek a pletykák, ármánykodások és gyilkossági kísérletek elkövetői és szenvedő alanyai...