Így készültek a Wednesday-ben Izé, a levágott kéz jelenetei

Az ikonikus karaktert nem CGI-jal keltették életre, és az őt megformáló román bűvésznek bizony nem volt könnyű dolga.

A Netflix rekordokat döntögető sorozatában elsősorban a címszerepet megformáló Jenna Ortegát szokták kiemelni, de van egy láthatatlan sztárja is a szériának, aki szintén nem semmi teljesítményt nyújt:

ő Victor Dorobantu, aki Izét, a levágott kezet játssza.

A 25 éves román bűvész egyébként ugyanúgy kapta meg a szerepet, mint a többi színész: meghallgatáson kellett részt vennie, melynek során rajta kívül még sok-sok ember pályázott a szerepre, a készítők, köztük Tim Burton választása viszont rá esett.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

MUSICDAILY (@musicdailyhu) által megosztott bejegyzés


„Nehéz folyamat volt, mert érzelmeket kellett kifejeznem szimplán egy kézzel, aminek nincs hangja, vagy éppen felirat hozzá. Kemény munka csak egy kézzel érzelmeket bemutatni – nyilatkozta Dorobantu. A széria egyik kreátora, Miles Millar elmondása szerint rengeteget próbáltak, például hogy a jelnyelvet tökéletesítsék, a stúdióban pedig volt egy régi bábszínház, amelynek a segítségével a színész Izé mozgását tudta gyakorolni.

A jelenetek felvételénél Dorobantunak tetőtől talpig egy speciális, kék ruhában kellett lennie, amiből csak a keze és a ráépített latex műkéz lógott ki.

„Volt, hogy a fal mögé bújt el, és volt, hogy az ágy alá.

A kezére volt építve a műkéz, ami ide-oda sétálgatott. Timnek nagyon tetszettek a mozdulatai, de szegény minden egyes nap hosszú órákat töltött a maszkmestereknél, amíg feltették a kezet rá” – mesélte el a kulisszák mögötti titkokat Jenna Ortega. A fenti fotókat végigpörgetve pedig láthatjuk, hogy a színésznek gyakran igen kényelmetlen pózokban kellett játszania.


(via Music Daily)