Így őrizte rákbetegsége titkát az új Szex és New York forgatásán Willie Garson

A Carrie legjobb barátját, a meleg Stanfordot alakító színész szeptemberben hunyt el hasnyálmirigyrákban. Súlyos betegségéről a munka során senkinek sem szólt – egyvalakit kivéve...

„Willie Garson halála teljes mértékben váratlanul ért mindenkit.

Sarah Jessica volt az egyetlen, aki tudott róla a forgatáson, hogy beteg, egészen addig a pillanatig, amikor már olyan rosszra fordultak a dolgok, hogy nem lehetett tovább titkolni” – tárta fel egy interjúban a Mirandát alakító Cynthia Nixon. „Szerencsére még tudtunk vele forgatni, nemcsak a betegsége előtt, hanem utána is, szóval beszélhettünk vele minderről. Úgy érzem, ez nemcsak nekünk volt fontos, hanem neki magának is, hogy nem kellett tovább titkolóznia” – tette hozzá a színésznő.

Garson halála miatt Stanford karaktere az És egyszer csak… című folytatásnak csak az első két epizódjában tűnik fel. Azt még nem tudni, hogyan kezelték a hiányát a forgatókönyvírók, de mivel az egyik legnépszerűbb figurája volt a Szex és New York-sorozatnak és -filmeknek, remélhetőleg méltó módon írják ki a szériából. ÉS AKKOR INNENTŐL KEZDVE SPOILERESEK LESZÜNK, CSAK AZ OLVASSON TOVÁBB, AKI MÁR LÁTTA AZ ÉS EGYSZER CSAK… ELSŐ KÉT EPIZÓDJÁT!

Sarah Jessica Parker és Willie Garson az És egyszer csak... forgatásán. Forrás: Gotham / GC Images / Getty Images


Miután a rajongók december 9-én, a széria első két részének bemutatásakor szembesültek vele, hogy az alkotók kinyírták Carrie szerelmét, a Chris Noth által megformált Mr. Biget, a napokban derült ki az is, mégis hogyan tudták a készítők egészen eddig titokban tartani ezt a bomba hírt. A forgatást ugyanis végig árgus szemekkel követte a sajtó, és természetesen ott lebzselt egy csomó paparazzó is. Mint most kiderült, Michael Patrick King és csapata éppen ebből húzott hasznot...

„El kellett szórnunk néhány félrevezető vörös heringet!”

– rántotta le a leplet trükkjeikről a showrunner, aki azt is elárulta, hogy Noth még a saját karaktere temetési jelenetének forgatásán is felbukkant, nehogy bárki gyanakodjon, hogy épp „őt” temetik. A színészt továbbá még a párizsi forgatásra is magukkal vitték, ezenkívül kiszivárogtattak egy kamu forgatókönyvet, amelyben az szerepelt, hogy Carrie és Big elválnak

(„...a házasságommal kapcsolatban legalább nyugodtnak érezhettem magam. Most viszont rá kellett jönnöm, hogy én csak egy voltam a feleségek közül, akikről gondoskodott” – olvasható a hamis scriptben).

A terv pedig bevált: a válás híre bejárta a világsajtót. A kamu jelenetek forgatása és a sok egyéb praktika pedig annak ellenére is működött, hogy (ahogy arról egyik 2018 novemberi cikkünkben is beszámoltunk) egy pár évvel ezelőtti podcastben az alkotók és a színésznők már elárulták, hogy az akkor még mozifilmnek tervezett folytatás arról fog szólni, hogy Mr. Big már a cselekmény elején meghal szívrohamban.

Olvasd el, mit szólt kritikusunk az És egyszer csak… első két epizódjához, és gyűlöld vele együtt a folytatást – vagy gyűlöld őt, ha nem értesz egyet vele!


(via Uproxx)

 

A SZESSÖN legújabb részében kiderül, mennyire van a vérében Lady Szomjasnak a kubai ritmus és a latin lüktetés.