Kijött egy rakás izgalmas jelenetfotó a Mandalorian 2. évadához!

Miközben Magyarországon még az eddigi részeket sem láthattuk, a Disney+ október 30-án beizzítja az új évadot.

Október 30. piros betűs ünnep lesz a világ Csillagok háborúja-rajongóinak – kivéve nekünk, magyaroknak, valamint azon országok lakóinak, ahol még mindig nem lehet legálisan hozzáférni a Disney+ csatornához. Ezen a napon startol el ugyanis a nagy népszerűségnek örvendő The Mandalorian tévésorozat 2. évada, amelyből elsőként a nyomtatott Entertainment Weekly magazin legújabb száma mutatott be jelenetfotókat:

Sasszemű rajongók azonnal kiszúrták, hogy a címbéli fejvadász (Pedro Pascal) új vállvértet kapott, amin már a legyőzött orrszarvúszörny képe díszeleg, a simlis űrzsiványt alakító Carl Weathers pedig körszakállat növesztett az új évadra:

Az új évad 8 részes lesz, és a showrunner Jon Favreau elmondása szerint jócskán kiszélesítik majd az eddig megismert Star Wars-univerzumot. Minden sokkal látványosabb lesz, és a tétek is nagyobbak lesznek, azaz a korábban megkedvelt szereplők most már nemcsak egy-két helyszínen fognak ügyködni, hanem keresztbe-kasul bejárják a galaxist. És erre minden okuk meg is lesz, hiszen Mandót és az Erő-használó Bébi Yodát nem kisebb gézengúz kergeti majd keresztül a csillagrendszereken, mint a fekete (fény)karddal vigéckedő Gideon moff (Giancarlo Esposito).

A régi ismerősök mellett persze számos új karaktert is behoznak az új évadba az alkotók: Rosario Dawson lesz Anakin egykori padawanja, Ahsoka Tano, Timothy Olyphant lesz Cobb Vanth, Katee Sackhoff egy Bo-Katan Kryze nevezetű nőt alakít majd, Michael Biehn alighanem egy vén űrjáró lesz, és ha minden igaz, az a Temuera Morrison is vendégszerepel majd a sorozatban, aki az előzménytrilógiában Jango Fettet (és a belőle klónozott klónkatonákat) alakította – csakhogy most a saját fiaként, Boba Fettként láthatjuk viszont!

Forrás: Lucasfilm

 

Timothy Olyphant, Katee Sackhoff és Michael Biehn karaktereiről azonban sajnos semmilyen információt nem lehet tudni, és nemcsak azért, mert a Disney nem adott ki róluk közleményt, hanem mert a forgatási helyszíneken szaglászó, fanatikus rajongók is teljesen tanácstalanok velük kapcsolatban. A beszámolók szerint ugyanis a felvételek idején sok szereplő fekete palástokba burkolózott, ami két dolgot jelenthet: vagy így védekezett a Disney és a Lucasfilm a lesifotósok ellen, vagy pedig Sith-eket alakítanak a leplekbe bugyolált emberek. A 2. évad forgatására egyébként maga  George Lucas is kilátogatott: tudni akarta, hogy az író-rendező-producer Dave Filoni hány jelenetet tervez és azt mennyi idő alatt forgatja le, és végig „hasznos tanácsokkal látta el, mint egy bokszedző a bajnokát”. (via Consequenceofsound.net & IndieWire)