Kijött egy szekérderéknyi kép az 1 milliárd dollárból készülő Gyűrűk Ura-sorozathoz

Számos új karakter feltűnik majd az Amazon sorozatában, visszatér viszont néhány régi ismerős is Tolkien regényeiből – többek közt a fiatal Galadriel és Elrond.

Az Amazon Prime platformon szeptember 2-án debütáló A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi című sorozat nem valamely konkrét Tolkien-regényen alapul, hanem azon a hatalmas háttéranyagon, amit a napjainkban is kultikus népszerűségnek örvendő szerző A Gyűrűk Ura-trilógia függelékeiben annak idején részletesen kidolgozott.

Ahogy azt korábban mi is számos alkalommal megírtuk, az öt évadosra tervezett széria valószínűleg jóval több mint 1 milliárd dollárba fog kerülni. Bár a mozifilmek rendezője, Peter Jackson nem kapcsolódott be a projektbe, az Amazon új sorozata az ő szellemi utódja kíván lenni, hiszen a Trónok harca és a Vaják sikere is bebizonyította, hogy hatalmas potenciál van manapság a fantasyben.

Pár napja az Amazon már bemutatta az izgalmasnak ígérkező, főgonoszként Szauront is csatasorba állító másodkori történet számos figuráját – ám akkor arcok híján még csak a rajongók tudták beazonosítani, kit takarhat egy-egy pompás kardmarkolat vagy koszos kis hobbitkéz. Most viszont a Vanity Fair magazin egy grandiózus fotósorozatban leplezte le, kik lesznek a sztori hősei.

Morfydd Clark lesz Galadriel, Lothlórien királynője, aki természetesen itt még jóval fiatalabb, mint a klasszikus trilógiában, amelyben Cate Blanchett keltette életre. A hatalom gyűrűi sorozatban is már több száz éves ugyan, de leginkább egy dühös és pimasz tinilányra hasonlít, aki biztos forrásból tudja, hogy a gonosz közelebb van, mint azt bárki is gondolná. Míg Galadriel a jövőért küzd, mellé csapódik a múltja elől menekülő hajótörött, egy Halbrand nevű ember (Charlie Vickers), aki a széria egyik újonnan bevezetett karaktere, Tolkien műveiben nem találkozhattunk vele. Kettejük összefonódott sorsa alkotja majd a sorozat gerincét...

Galadriel mellett persze több más régi ismerőst is viszontláthatunk majd Középfölde mesés tájairól. Többek közt Völgyzugoly urát, a féltünde Elrondot (aki egyébként idővel Galadriel veje lesz, miután feleségül veszi a tündekirálynő lányát, Celebriant). Őt a filmekben Hugo Weaving alakította, másodkori alteregóját most Robert Aramayo kelti életre. Elrond a sorozat cselekménye idején kezdi el megalapozni későbbi hírnevét, elsősorban azzal, hogy megpróbálja helyrehozni a legendásan rossz viszonyt a tündék népe és a khazad-dûmi törpök között.

A törpök vezetőjét, Durin herceget Owain Arthur játssza, aki a Vanity Fair exkluzív fotóin szakasztott úgy néz ki, mintha csak A hobbit-trilógiából lépett volna elő. Khazad-dûm hercegnőjének szerepét Sophia Nomvete kapta meg (a Disa nevet viselő karakter a fotókon tetőtől talpig arannyal felékszerezve áll  egy törprúnákkal borított ajtó előtt), Ismael Cruz Córdova pedig egy Arondir nevű tündét alakít, akit kifejezetten a sorozathoz találtak ki a készítők. No de vajon mennyire fogják őket megszeretni a nézők? Az őszi iskolakezdéskor kiderül!


(via Vanity Fair)