Közönségkedvenc epizódot folytat az új Black Mirror

Már forog a jövőre érkező hetedik évad.

Már tavaly novemberben bejelentette a Netflix, hogy berendelték a Black Mirror (Fekete tükör) hetedik évadát is. Ahogy a kritikánkban is megírtuk, a sci-fi antológia hatodik évada némileg „elvesztette Black Mirror-jellegét”: sokkal kevesebb volt például benne a sci-fi, és a szokásos fenyegető technológiai témák helyett (mellett) nagyobb hangsúly került a misztikumra. A jelek szerint viszont a számokat így is hozta, mert már javában forog a folytatás, és egy rejtélyes teaser videóban felfedték a szereplőgárda egy részét is.

Peter Capaldi és Rashida Jones mellett olyan színészeket láthatunk majd, mint Awkwafina (Jackpot), Milanka Brooks (Patrick - Ebbel szebb az élet), Emma Corrin (Deadpool & Rozsomák), Patsy Ferran (Anyák napja), Paul Giamatti (Kerülőutak), Lewis Gribben (Blade Runner 2099), Osy Ikhile (Citadel), Siena Kelly (Domino Day), Billy Magnussen (Országúti diszkó), Rosy McEwen (Blue Jean) és Cristin Milioti (A pingvin).

A hat új epizód közül az egyik – a Black Mirror történetében először – folytatás lesz, a negyedik évad nyitóepizódját, a USS Callistert gondolják tovább. Ebben Jesse Plemons alakított egy olyan programozót, aki a saját maga által létrehozott szimulált valóságban Kirk kapitányhoz hasonló figuraként irányította a valós munkatársain alapuló legénységet.

Charlie Brooker, a széria kreátora is nyilatkozott a készülő évadról, és ez alapján a „régi, klasszikus” Black Mirrort visszasíró rajongók most sem lesznek elégedettek.

"Részben kihívásként, részben pedig azért, hogy számomra és a nézők számára is frissen tartsam a dolgokat , úgy kezdtem ezt az évadot, hogy szándékosan kukáztam néhány alapvető előfeltételt azzal kapcsolatban, hogy mire lehet számítani. Következésképpen ezúttal az ismertebb Black Mirror-toposzok mellett néhány új elemet is kaptunk, köztük olyanokat is, amelyekkel kapcsolatban korábban megesküdtem, hogy a sorozat soha nem fogja használni őket, és mindezt azért, hogy feszegessük annak paramétereit, hogy mi is egy Black Mirror-epizód."

via: NME