Kukázta a Warner a 90 millió dollárból leforgatott Batgirlt

A Besúgó után itt a stúdió újabb áldozata. Ilyen nincs, és mégis van.

Még 2017 tavaszán jött a hír, mi szerint a Wonder Woman sikerén felbuzdulva önálló Batgirl-mozifilmet készít a Warner stúdió, rendezőnek ráadásul azt a Joss Whedont igazolják le, aki korábban olyan Marvel-kasszasikereket forgatott, mint a Bosszúállók 1-2. Whedon egy évvel később visszaadta a megbízást, a helyére Adil El Arbi és Bilall Fallah, a Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk író-rendező párosa érkezett. A főszerepet Leslie Grace kapta meg, és olyan színészek írtak még alá a projekthez, mint Michael Keaton, J.K. Simmons és Brendan Fraser.

Az eredetileg 80 milliósra tervezett film költségeit a Covid-járvány 10 millióval megdobta, de végül rendben leforgott, hogy aztán kiderüljön, valószínűleg

soha senki nem nézheti meg.

A bemutatót eredetileg az HBO Max-ra tervezték, de a Warner Bros. akkori elnöke, Toby Emmerich állítólag a mozis premiert is fontolgatta. Az első hírek még a katasztrofális tesztvetítésekről szóltak, mondván a Warner a premier törlésével akarja megakadályozni az arcvesztést.

Ahogy azt a Besúgó eltüntetése kapcsán már megírtuk, a Discovery megvásárolta a WarnerMediát, és két céget egyesítő Warner Bros. Discovery új vezetése a spórolást tűzte ki célul, David Zaslav, az új vezérigazgató 3 milliárd dollárt akar lefaragni a költségekből.

A Batgirlt ez annyiban érinti, hogy a streamingre tervezett nagy költségvetésű filmek már nem illenek bele az új vezetés modelljébe, helyette a DC-filmek esetében a mozis bemutatót preferálják.

A Warner a Batgirllel együtt a Scooby Doo 40 millió dollárból forgatott karácsonyi különkiadását (Scoob!: Holiday Haunt) is kukázta.

A Warner később kiadott hivatalos közleménye is erről szól. Mint írják, a döntés, hogy ne mutassák be a Batgirlt, a cég vezetési stratégiájának változását tükrözi, mivel a film a DC univerzumhoz és az HBO Maxhoz kötődik.

Hozzáteszik azt is, hogy

Leslie Grace elképesztően tehetséges színész, és a döntésünk semmiképp sem az ő teljesítményével függ össze. Nagyon hálásak vagyunk a filmkészítőknek, és reméljük, hogy hamarosan újra együtt dolgozhatunk.”

via: IndieWire