Már látni a Stranger Things végét

Két részletben jön a negyedik évad, és készül az ötödik, ami az utolsó lesz. A Netflix annyira nem is bánja a döntést.

Kiderült végre, mikor folytatódik a Netflix sikersorozata, az alkotók, vagyis a Duffer testvérek a Netflix blogján jelentették be, hogy május 27-én lesz a negyedik évad egyik premierje, a másik pedig július 1-én. Az évadot ugyanis két részletben láthatják majd a rajongók, amit a testvérek a korábbiaknál hosszabb epizódokkal indokoltak. Elmondták azt is, hogy a 800 oldalas szkriptnek, a több ezer vizuális effektusnak és a majdnem kétéves forgatásnak köszönhetően ennek az évadnak az elkészítése volt eddig a legnagyobb kihívás számukra.

A hivatalos szinopszis szerint „hat hónap telt el a starcourti ütközet óta, amely pusztítást és rémületet okozott Hawkins városában. A baráti társaság, amely még az eseményeket próbálja feldolgozni, most először különvált – és a gimnáziumi élet megpróbáltatásai sem könnyítik meg a helyzetüket. Ebben a különösen érzékeny pillanatban egy új és félelmetes természetfeletti fenyegetéssel kell szembesülniük, amelyet ha leküzdenek, talán az Tótágas Világ (eredeti nyelven: Upside Down) borzalmainak is vége lesz.”

A testvérek bejelentették azt is, hogy jön az ötödik évad, ami egyben az utolsó is lesz. Több portál is úgy közölte ezt a hírt, hogy „kaszát kapott a Stranger Things”, de az alkotók korábban is úgy nyilatkoztak, hogy elve 4-5 évadban gondolkodnak. A The Hollywood Reporter értesülései szerint ugyanakkor a Netflix fejesei aligha bánják, hogy lezárul a sorozat, mert a költségek nagyon elszálltak. Az évadok büdzséje meredeken emelkedett, ahogy a szereplők gázsija is. A harmadik évad előtt új szerződést tudtak kiharcolni, amelynek értelmében a gyereksztárok nagyjából 12-szer annyit kapnak, mint az elején (epizódonként 250 ezer dollárt), Winona Ryder és David Harbour 350 ezret, míg Millie Bobby Brown valahol a kettő közt.

A Netflix illetékesei emellett azt is nehezményezik, hogy túl sokat kell az új évadokra várni (a harmadik premierje már majdnem három éve volt), ami azért is aggaszthatja őket, mert még 2019-ben egy komolyabb összegért több filmre és sorozatra vonatkozó szerződést kötöttek Matt és Ross Dufferrel. A testvérek rajongóknak címzett levele egyébként azt sugallja, hogy a Stranger Things univerzuma még folytatódhat spin-offok formájában.

Via: THR / Variety