Marad Emily Párizsban, a Netflix berendelt még két évadot

A második évad olyan jó számokat hozott, hogy a Netflix illetékesei rögtön meg is rendelték belőle a 3. és a 4. évadot is.

Már az első felvonást is zabálták a nézők, a 2020 októberében bemutatkozott szériát az első hónapban 58 millió háztartásban indították el, és ezzel a Nielsen streaminges nézettségi toplistájának a csúcsán landolt A Grace klinika és a Gyilkos elmék előtt. Később Emmyre is jelölték a legjobb komédia és a legjobb látványtervezés kategóriákban.

A második évad is rögtön a streaminges cég toplistájának élén nyitott 94 országban, és az első négy napban 107 millió órányi nézettséget gyűjtött össze, egy időre pedig még az első évad is visszakerült a globális top 10-be.

Az Emily Párizsban főszereplője egy huszonéves chicagói marketingeslány, akit a főnökség egy általuk felvásárolt, luxusmárkákkal foglalkozó párizsi marketingcéghez küld dolgozni. Az első évadot az angolszász kritikusok nagyon utálták, és sok francia néző is, akik szerint olyan képet alakít ki a franciákról (különösen a párizsiakról), hogy azok lusták, későn járnak dolgozni, egyfolytában dohányoznak, szexisták, bunkók, barátságtalanok és nem hajlandóak, csak franciául megszólalni. 

A Port kritikusa szerint viszont csak az gondolhatja ezt, aki 15 perc alapján ítélkezik, de az Emily Párizsban megérdemel egy esélyt, mert kifejezetten addiktív sorozat. „Olyan jól vannak megírva a fordulatai, és olyan szerethető a főhősnő karaktere, hogy muszáj egyben ledarálni.” 

A második évadban Emily magánélete tovább bonyolódik, és eljut a Francia Riviérára, többek közt Saint-Tropez-be is. Az új epizódokban a kritikusunk szerint lötyög egy kicsit a script, de

nagyon következetesen építkezik, szóval igazán könnyű lesz belefeledkezni Emily vonzó személyiségébe és új szívbéli kalandjaiba.” 

A harmadik évadot is francia főváros külső kerületében található Studios of Parisben forgatják idén tavasszal vagy nyáron, de szóba kerültek londoni helyszínek is.

Via: Variety

A Port.hu zenés sorozatának első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült be a dobok mögé.