Megérkezett az Obi-Wan Kenobi hivatalos trailere

Az idei május 4-e dupla ünnep volt a Star Wars-rajongóknak, ugyanis a teaser után egy hónappal napvilágot látott az Obi-Wan Kenobi hivatalos trailere is. És már a bemutatóra sem kell sokat várni, a sorozat ugyanis május 27-én debütál a Disney+-on.

Az Obi-Wan Kenobi 10 évvel A sithek bosszúja után, illetve Az új remény című epizód eseményei előtt játszódik, így tehát azok is találkozhatnak ismerős karakterekkel, akik a klasszikus trilógián kívül nem mélyedtek el különösebben a Star Wars-univerzumban. Ewan McGregor szavait idézve:

„Obi-Wannak nyoma veszett, miután Anakin átállt a sötét oldalra. Óriási felelősség és bűntudat gyötri a történtekért. A trailer Darth Vader lélegzetvételével ér véget, és láthatjuk Obi-Want tágra nyílt szemekkel, aki úgy fest, mint aki évek óta nem tapasztalta meg a boldogságot.”

A trailerből megtudhatjuk, hogy Obi-Wan megszökik a Birodalom inkvizítorai elől, akik igyekeznek kíméletlenül

levadászni mindenkit, aki kapcsolatban áll az Erővel.

A jedi bujkálni kényszerül, ugyanis nemcsak saját élete a tét, hanem leendő tanítványáért, Luke Skywalkerért is felelősséggel tartozik. A trailerben Owen bácsi karaktere is feltűnik, akit szemmel láthatólag nem lelkesít az ötlet, hogy Obi-Wan padawanjává fogadja Luke-ot. „Ha eljön az ideje, ki kell képeznem őt.” – mondja a jedi, mire Owen így felel: „Úgy, mint az apját?” Természetesen a célzás Anakinra utal, akit Darth Vaderként is Hayden Christensen alakít majd.

Az előzetes további ismerős karakterei azok a sith inkvizítorok, akik a Star Wars: Lázadók című animációs szériában szerepeltek, és a Birodalom Jedi-vadászaiként tevékenykednek. Vezetőjüket, a Nagy Inkvizítort a mostani sorozatban Rupert Friend (Büszkeség és balítéletAz ifjú Viktória királynő) kelti életre. Az említetteken kívül egyébként olyan további színészek szerepelnek még az Obi-Wan Kenobiban, mint Kumail Nanjiani (Rögtönzött szerelemÖrökkévalók), Benny Safdie (a Csiszolatlan gyémánt rendezője), Indira Varma (Káma-SzútraLutherTrónok harca) vagy Sung Kang (Halálos iramban-filmek).

Via Looper