Michael Bay ellen vádat emeltek egy galamb megölése miatt

Még a Six Underground - Hatan az alvilágból 2018-as forgatásán ütötte el egy kamerakocsi az állatot. A rendező tagadja a vádakat.

A TheWrap szerint Olaszországban tavaly vádat emeltek az ismert blockbustergyáros, Michael Bay ellen amiatt, mert a Six Underground - Hatan az alvilágból 2018-as forgatásán elpusztult egy postagalamb. A rendező nem volt hajlandó bírságot fizetni az incidens miatt, mert ahhoz az kellett volna, hogy bűnösnek vallja magát a vádban. A jogi csapatával karöltve háromszor próbálták elérni, hogy ejtsék az ügyet, mivel Bay fenntartja ártatlanságát, ám az olasz ügyészség hajthatatlannak bizonyult.

Michael Bay a Six Underground - Hatan az alvilágból c. Netflix-film 2019-es New York-i díszbemutatóján (forrás: Jason Mendez/WireImage/Getty)

 

A galambok Olaszországban a védett madarak közé tartoznak, Michael Bay azonban tagadja a vádat, miszerint a Ryan Reynolds főszereplésével készült Netflix-akciófilm forgatása közben egy sínen futó kamerakocsi (szaknyelven: dolly) megölt volna egy postagalambot. Állítólag azonban egy meg nem nevezett személy a forgatáson látta az esetet, lefényképezte, és elküldte a fotókat az olasz hatóságoknak. Bay szerint azonban a paparazzifotó hamis bizonyíték, neki viszont fénykép- és videófelvételei valamint tanúi vannak arra nézvést, hogy egyetlen postagalambnak sem történt baja a forgatáson. A rendező egy nyilatkozatot is közzé tett:

Közismert állatbarát és jelentős állatvédő vagyok. Egyetlen, a forgatásban részt vevő állat sem sérült meg. Ahogy egyetlen más produkcióban sem, amelyen az elmúlt 30 évben dolgoztam.

(via Uproxx)