Mit nézzünk, ha ilyen marad az idő a húsvéti hétvégére?

Kiválasztottunk pár filmet, sorozatot és minisorozatot a legkülönfélébb műfajokból a streamingszolgáltatók kínálatából: egytől egyig kiváló választás, ha nem tudnánk mivel elütni az időt rossz időjárás esetén.

Fleishman bajban van

A nemrég elvált 41 éves Toby Fleishman olyan sikerrel veti bele magát az online társkeresésbe, amivel fiatalon sosem találkozott. Aztán eltűnik a volt felesége, és őrá hagyja két kisgyereküket, ráadásul semmit se tudni a hollétéről, vagy hogy tervezi-e egyáltalán a hazatérést. Taffy Brodesser-Akner magyarul is olvasható briliáns regényének adaptációjából már mind a nyolc rész elérhető. A szériában olyan színészek remekelnek, mint Jesse Eisenberg, Claire Danes, Lizzy Caplan és Adam Brody, az alkotók pedig – élükön az eredeti könyvet jegyző íróval, aki forgatókönyvíróként, ötletgazdaként és producerként vett részt a munkálatokban – sikerrel ültették át a kisvászonra azt a nagyvárosi neurózist, amit olyan éleslátóan ábrázolt a regény.

Itt éred el: Disney+


A bostoni fojtogató

Egy igaz történeten alapuló krimi a hírhedt bostoni fojtogatós gyilkosságokat feltáró úttörő riporterekről: Loretta McLaughlinról, aki a Record American újságírója, és Jean Cole-ról, aki kollégája és egyben bizalmasa. Miközben a gyilkos újabb és újabb áldozatokat szed, a páros bátran folytatja tovább a nyomozást, saját életüket is kockára téve az igazság kiderítése érdekében. Matt Ruskin filmjében McLaughlint Keira Knightley, Cole-t pedig Carrie Coon formálja meg,

és a nyomozás izgalmai mellett nem kevés ízelítőt kapunk abból is, miféle nehézségekkel, elsősorban szexizmussal kellett szembenéznie egy újságírónőnek a hatvanas években.

Itt éred el: Disney+


Perry Mason, 2. évad

Erle Stanley Gardner Parry Mason-történetei a magyar olvasók számára sem ismeretlenek, a legendás Albatrosz könyveknek köszönhetően. Robert Downey Jr. és felesége, Susan Downey sorozatában viszont nem a csúcson lévő bűnügyekre specializálódott jogászt ismerhetjük meg, hiszen előzménysztoriról van szó. Mason (Matthew Rhys) itt még küszködő kis senki, akit az első évadban egy gyerekrablási eset vádlottjának a védelmével bíznak meg,

ezúttal pedig két mexikói srác ügyét vállalja el, akiket azzal vádolnak, hogy meggyilkolták Los Angeles egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb emberének szintén köztiszteletnek örvendő fiát.

A főhős munkáját ezúttal is hűséges titkárnője (ezúttal már sokkal inkább partnere), Della Street segíti. A második évadnak egyelőre 5 epizódja érhető el, de aki eddig nem ismerte a szériát, annak mindenképpen érdemes a három évvel ezelőtti első évad nyolc részével kezdenie.

Itt éred el: HBO Max


Utódlás, 4 évad

Március végén debütált az Emmy-díjas sorozat várva várt negyedik és egyben utolsó évada. Az Utódlás egyszerre támaszkodik lazán Shakespeare Lear királyára és Rupert Murdoch médiamogul és családja valódi sztorijára, miközben azt meséli el, hogyan fordulnak betegeskedő, de így is zsarnoki apjuk ellen a Roy gyerekek, illetve hogyan próbálja megőrizni ennek ellenére a hatalmát Logan Roy (Brian Cox), a Waystar RoyCo nevű médiabirodalom tulajdonosa. Az aktuális sztori szerint (egyelőre két rész érhető el az új évadból, hétfőn érkezik a harmadik) a Waystar RoyCo eladása a tech guru, Lukas Matsson (Alexander Skarsgård) számára egyre közelebb kerül. A sorsfordító összeolvadás következtében óriási széthúzás kezdődik a Roy család tagjai között. Mindenki próbál helyezkedni, ám a család kulturális és politikai befolyása súlyosan csökken.

Itt éred el: HBO Max


Philomena Cunk szerint a világ

A civilizáció történetét nyomon követő szellemes áldokumentumfilmes sorozatban Philomena Cunk megmutatja, milyen messzire jutott – vagy nem jutott – az emberiség. A Fekete tükör alkotóinak világjáró szériájában az ostoba, mégis okoskodó riporter szerepében Diane Morgant láthatjuk, akit a magyar nézők elsősorban az After Life – Mögöttem az életből ismerhetnek. Morgan korábban több sorozatban is eljátszotta már Cunkot, és most a Netflixnek hála a legújabb felvonás hozzánk is eljutott. Egyszerűen zseniális, ahogy a színésznő fapofával kérdez bődületesebbnél bődületesebb marhaságokat a megszólaló szakértőktől és tudósoktól, akik hiába vannak beavatva, Philomena Cunk butaságára egyszerűen nem lehet felkészülni.

Itt éred el: Netflix


Gyagyás gyilkosság 2.

A magyar Netflix jelenlegi legnépszerűbb filmjében, a streamingóriás egyik legsikeresebb vígjátékának folytatásában négy évvel azután, hogy megoldották első gyilkossági rejtélyüket, Nick és Audrey Spitz (Adam Sandler és Jennifer Aniston) főállású nyomozóként dolgozik. Épp azon vannak, hogy beindítsák saját vállalkozásukat, amikor meghívást kapnak barátjuk, a maharadzsa (Adeel Akhtar) esküvőjére egy szigeten. A baj azonban ide is követi hőseinket, amikor a vőlegényt nem sokkal az ünnepség kezdete után elrabolják, és váltságdíjat követelnek érte. Minden vendég, családtag és maga a menyasszony is gyanúsítottá válik. A nemzetközi nyomozás közben pedig Nick és Audrey számára megadatik a lehetőség, hogy még Párizsba is eljussanak.


Sandler és Aniston mellett a krimikomédiában olyan nevek bolondoznak, mint Mark Strong, Mélanie Laurent, Jodie Turner-Smith, Kuhoo Verma, John Kani és Dany Boon. „Az elszabadult dilivonat (...) fékezhetetlenül száguld,

szerethető hőseink körül csak úgy hull a sok hulla – a néző meg úgy röhög, hogy lefordul a kanapéról.

A siker titka mindössze annyi, hogy a sztárpáros részint látványosan odaszúr az összes létező romantikus komédiás, akciófilmes és whodunit krimis toposznak, az esetek másik felében viszont jelesre vizsgázva felmondja az összes ilyen klisét a Hogyan írjunk sikeres blockbustereket? kézikönyvből” – dicsérte a filmet a PORT.hu kritikusa.

Itt éred el: Netflix


Grease: Rise of the Pink Ladies

A tízrészes zenés sorozat négy évvel az eredeti Grease sztorija előtt játszódik: 1954-ben, a rock’n roll térhódítása előtt, amikor még nem a T-Birds volt a legmenőbb csapat az iskolában, négy különc mer a normákra fittyet hányva szórakozni – az ebből fakadó morális pánik pedig örökre megváltoztatja a Rydell High középiskola életét.

A széria első két része április 7-én kerül fel a SkyShowtime kínálatába, így Grease-rajongók akár ezzel is indíthatják a húsvéti hétvégét.

Itt éred el: SkyShowtime