Most már biztos: a Scooby-Doo Vilmája leszbikus

A rajongók már sejtették, de eddig nem volt rá egyértelmű utalás.

Online debütált a Rejtély Rt. legújabb, halloweeni kalandja, a Trick or Treat Scooby-Doo!, amelyben a csapat egyik oszlopos tagjáról, a szemüveges Vilma Dinkley-ről egyértelműen kiderül, hogy leszbikus. Nagyot ment a Twitteren az a jelenet, melyben Vilma megpillant egy lányt, és nem csak belepirul, de be is párásodik a szemüvege, ami az animációs filmekben egyértelműen a szerelem jele.

Az első két élőszereplős Scooby-filmek (Scooby Doo - A nagy csapatScooby Doo 2: Szörnyek póráz nélkül) írója, James Gunn (akit inkább A galaxis őrzői miatt ismerünk) és a Rejtély Rt. sorozat egyik producere, Tony Cervone is megerősítették, Vilma valóban leszbikus. Gunn már 2020-ban arról írt egy tweetben, hogy

igyekezett megmutatni a lány szexuális irányultságát, de a stúdió végül teljesen elvetette ezt a szálat.

Cervone 2020-ben, a Pride alkalmával arról írt az Instagramon, hogy Vilma nem biszexuális, hanem meleg. „A Bozonttal való kapcsolatát eleve úgy terveztük, hogy Vilma ezzel kicsit kilép a szerepéből, de érzi, hogy nem neki való”. A producer Marcie Fleach karakterére is utalt, aki kezdetben riválisa, majd a barátja lett Vilmának, de Cervone elmondása szerint valójában leszbikus kapcsolat volt köztük, amit igyekeztek annyira bemutatni, amennyire 10 évvel ezelőtt ez lehetséges volt.

(via The Independent)