Mutatjuk az első képeket A Korona 5. évadából

Diana hercegnő magányosan látható, miközben Charles és Camilla feltűnően boldogok.

Hamarosan érkezik A Korona című sorozat 5. évada, a Netflix pedig most jó pár képet közzétett, amelyeken új szereplők is láthatók. Az egyik fotón Diana hercegnő szerepel (Elizabeth Debicki alakításában): csillogó ruhában, mégis lehajtott fejjel és behúzott nyakkal tart egy pompás eljegyzésre.

Forrás: Netflix


Egy másik fényképen Károly herceg (Dominic West) és szeretője, Camilla Parker Bowles (Olivia Williams) láthatóak: felhőtlenül boldogok, és mintha épp tűzijátékot néznének.

Forrás: Netflix


De Dianaról van egy boldogabb pillanat is. A képen épp Károly herceggel és két fiukkal, Vilmossal (Timothee Sambor) és Harryvel (Teddy Hawley) nyaralnak.

Forrás: Netflix


„Az egész széria során ebből az időszakból van a legtöbb vizuális tartalom a királyi családról” – írta Debicki a Netflix Tudum nevű rajongói oldalán. „A '90-es években mindent elkezdtek rögzíteni, és ekkor született meg a 24 órás hírciklus is, szóval

hihetetlen mennyiségű tartalomhoz férhetünk hozzá.

Ráadásul akkoriban Diana volt a legtöbbet fotózott ember a világon. Csak megnyitsz egy honlapot, és iszonyú mennyiségű információ ömlik rád a témában, én pedig boldogan vesztem el benne.”

Dominic West hozzátette, hogy sok kritika éri a sorozat készítőit: többek közt azt kérik rajtuk számon, hogy honnan tudhatnák, mik hangzottak el a magánbeszélgetések alkalmával; de a színész szerint pont ez a csodálatos A Koronában, hogy mindezt megmutatja.

„Van egy hihetetlen írócsapat, akik alapos kutatások alapján képzelik el, mi történhetett, és ez sokat hozzáad a műsor varázsához”.

Az utolsó közzétett felvételen Imelda Staunton látható II. Erzsébet királynőként férje, Fülöp herceg (Jonathan Pryce) oldalán, valószínűleg Skóciában, hiszen mindketten jellegzetes vörös tartánt viselnek.

Forrás: Netflix


A széria ötödik évada november 9-én debütál a Netflixen,
és az 1980-as évek végére és az ’90-es évek elejére kalauzolja a nézőt, ami

a királyi család legnehezebb időszaka volt.

1992-ben a négy gyermek közül három elvált, és a Windsori kastély is kigyulladt. Ezt a korszakot „annus horribilis”, vagyis borzasztó évként jellemzi a királynő.

Jelenleg egyébként javában forgatják A Korona befejező, hatodik évadát, ami a hírek szerint Diana hercegnő 1997-es halálát fogja feldolgozni.


(via Variety)