Öt újdonság a Netflix májusi ajánlatából

Bemutatkozik többek között a Stanger Things új főgonosza, Tom Hanks bosszút áll a gengsztereken, miközben csajozik a betárcsázós net aranykorában, Julia Roberts pedig a fiát igyekszik kirángatni a drogok poklából.

Bár a Netflixet az első negyedéves jelentés megjelenése után joggal emlegetik „a szebb napokat látott” előtaggal, a fiaskókról szóló hírek után lássuk, milyen tartalmakkal készül a streamingszolgáltató 2022 májusában:

A 42-es

Mielőtt a Fekete Párduc vagy James Brown bőrébe bújt volna, Chadwick Boseman a legendás baseballjátékost, Jackie Robinsont keltette életre. Brian Helgeland 2013-as drámájában az azóta fiatalon elhunyt színész Harrison Ford oldalán tűnik fel, aki Branch Rickey-t, Brooklyn Dodgers baseballcsapatának tulajdonosát alakítja.

Rickey már-már radikális lépésre szánja el magát, amikor az 1940-es évek Amerikájában felkéri az afroamerikai sportolót, hogy játsszon csapatában.



A kárhozat útja

Sam Mendes 2002-es gengszterfilmjének főhőse Michael Sullivan (Tom Hanks), aki valóban egy hős fia szemében. Ám egy napon a fiúnak szembesülnie kell vele, hogy

apja bérgyilkosként dolgozik,

a maffiavezér, Rooney pedig megtudja, hogy Sullivan fia szemtanúja volt egy gyilkosságnak. Apa és fia segítségül hívja Al Capone egyik emberét, amivel az események még rosszabb fordulatot vesznek, és mindenki ellenük fordul.



A szerelem hálójáb@n

Lubitsch Ernő Saroküzlet című 1940-es vígjátékának főhőse Matusek Hugó bőröndkereskedő, aki

levelezni kezd egy ismeretlen nővel, miközben nem sejti, hogy romantikus irományaira üzletbeli ellenlábasa, Novák kisasszony válaszol.

58 évvel később a két karakter – immár Joe és Kathleen néven – az interneten bonyolódik hasonló kalandba, miközben a való életben egy-egy konkurens könyvesboltot üzemeltetnek.



Egy fiú hazatér

Ben Burns népszerű tinisrác, akivel látszólag minden rendben van, közben azonban súlyos traumák gyötrik. Eltűnését követően karácsonykor felbukkan házuk udvarán, Ben anyja pedig tárt karokkal várja a rég nem látott fiút. Hamar világossá válik, hogy fia korántsem számolt le démonaival. A 2018-as dráma főszerepét a rendező-forgatókönyvíró, Peter Hedges fia, Lucas alakítja, a film ugyanakkor Benhez hasonlóan nem mondható szerencsés sorsúnak. Megjelenésének évében ugyanis gyakran összekeverték a Timothee Chalamet főszereplésével készült Csodálatos fiúval, ami szintén hasonló témát boncolgat.



Stranger Things, 4. évad

A 80-as évek időhurkában élő Matt és Ross Duffer a Stranger Things 4. évadára rászánták magukat, hogy megválaszoljanak alapvető kérdéseket, de a világért sem bújtak volna ki saját bőrükből. Ezért beleszőttek a sztoriba egy karaktert, aki

újabb rejtélyek lavináját indította el.

Természetesen a főgonosz Vecnáról van szó, aki az alkotók elmondása szerint eredendően ember, ugyanakkor megtestesíti mindazt a borzamat, ami a Tótágasban eltöltött 20 év alatt lénye részévé vált.