Pulitzer-díjas regényből készít HBO-sorozatot Robert Downey Jr. és az Oldboy rendezője

A színész egyszerre több szerepet is alakít.

Úgy tűnik, a Vasember-kosztüm szögre akasztása után Robert Downey Jr. megtalálta a következő nagy projektjét. A Deadline értesülései szerint az HBO berendelte Viet Thanh Nguyen Pulitzer-díjas regényének sorozatadaptációját, amely az Eufóriához hasonlóan az A24 gyártásában készül, és az egyik főszereplő Downey Jr. lesz.

A magyarul is megjelent regény egyszerre kémthriller és szatíra egy félig francia, félig vietnámi kommunista kémről, aki a vietnámi háború után az Egyesült Államokban keres menedéket. A fülszöveg szerint A szimpatizáns „Graham Greene-t idéző lenyűgöző prózája mély együttérzéssel beszél a háború embertelenségéről és a hazájuktól elszakadt bevándorlók identitásválságáról, ugyanakkor megsemmisítő humorral tárja fel Kelet és Nyugat ambivalens kapcsolatát.”

Park Chan-wook

Az Oldboy rendezője, a koreai Park Chan-wook a rendezési feladatok mellett társshowrunner is lesz Don McKellarral együtt. Parknak nem idegen a műfaj és a médium: ő volt a John Le Carré bestselleréből Florence Pugh főszereplésével készült miniszéria (The Little Drummer Girl) rendezője is.

Belső források szerint Downey-t az vonzotta a projekthez az izgalmas sztori mellett, hogy meg tudja benne mutatni a színészi sokoldalúságát. Állítólag több szerepben is megjelenik, kongresszusi képviselőt, CIA-ügynököt és többek közt egy hollywoodi rendezőt is alakít.

A főszereplőt, illetve a szereplőgárda többi, jórészt vietnámi tagjait jelenleg is keresik.

via: Deadline