Rossz helyre nyúlt Frank Langella, kirúgta a Netflix

Az Oscar-díjra jelölt Frank Langella április közepén kényszerült távozni a The Fall of the House of Usher (avagy Az Usher-ház bukása) című Netflix-produkcióból. A streamingszolgáltató csupán egy szűkszavú közleményt adott ki a színész menesztésével kapcsolatban, Langella azonban nyílt levélben tálalt ki a történtekről.

Az eredeti tervek szerint a 84 éves színész Roderick Ushert alakította volna a Netflix Edgar Allan Poe-adaptációjában, a szolgáltató azonban áprilisban közleményt adott ki, hogy a továbbiakban Bruce Greenwood viszi tovább a szerepet. Langella azóta részletesen beszámolt az esetről:

„Idén március 25-én egy szerelmi jelenetet forgattunk egy színésznővel, aki fiatal feleségemet játszotta a sorozatban. Mindketten teljesen fel voltunk öltözve, én egy kanapén ültem, ő előttem állt. Ekkor a színésznő annyit mondott: „Hozzányúlt a lábamhoz, ez nem volt benne a forgatókönyvben!” Majd kisétált, a rendező és az intimitás-koordinátor pedig követte őt. Utánuk akartam menni, de megkértek, hogy „biztosítsak nekik szabad teret.” Majd körülbelül egy órát vártam, de nem jöttek vissza.”
Frank Langella; Fotó: Walter McBride/WireImage

 

Langella beszámolója szerint nem sokkal később nyomozás indult az ügyben, az emberi erőforrások részlege pedig telefonon közölte a színésszel: a forgatáson nem követte az intimitás-koordinátor utasításait, és közölte vele, hogy abszurd, amit megkövetel tőle.

„Igen, valóban ezt mondtam, és továbbra is így gondolom. Egy szerelmi jelenetet forgattunk. A kezek elhelyezésének törvényi szabályozása szerintem nevetséges. Megöli az ösztönösséget és a spontaneitást.”

– tette hozzá a színész, majd leírta, hogy esélyt sem kapott rá, hogy megvédje álláspontját. Kérését, melyben személyes beszélgetést kezdeményezett a színésznővel (akit Langella továbbra sem nevezett meg) elutasították, a rendező és a producer nem válaszolt az emailjeire.

„Vádlóim és a Netflix szándékairól nem tudok beszélni, de az ügy rám gyakorolt kártékony hatása felbecsülhetetlen. Az eltörléskultúra szeges ellentétje a demokráciának. Ellehetetleníti a beszélgetést és a vitát, de ami a legtragikusabb: megsemmisíti az erkölcsi ítélőképességet. Ez nem tisztességes, és a legkevésbé sem amerikai.”

– zárja sorait Langella.

Via Uproxx.com