Zámbó Jimmy fia kiakadt az RTL-re: szerinte A Király hazug módon ábrázolja az apját

Zámbó Szebasztián úgy érzi, a népszerű tévésorozat nem úgy valósult meg, ahogy azt ő leegyeztette a csatornával.

Hatalmas siker a '90-es évek egyik legmeghatározóbb magyar popénekesének számító Zámbó Jimmy életét és halálát 10 epizódban bemutató A Király (itt írtunk róla kritikát a PORT.hun). Csakhogy a Király egyik fia, Zámbó Szebasztián egyáltalán nem elégedett a végeredménnyel. A Blikk szerint a középső Zámbó-csemete elég sok dolgot sérelmez azzal kapcsolatban, hogyan ábrázolta a sorozat az apját és a Zámbó famíliát:

Az RTL nagyon becsapott engem! Személy szerint becsapva érzem magam. Csak haraggal tudok erről beszélni. Amikor leültünk az asztalhoz, hogy szerződést kössünk, megkérdeztem: méltón fognak megemlékezni apuról? Azt mondták, természetesen, ez a céljuk. Megígérték ezt, azután aláírtuk a szerződést. A sorozatot készítő – hogy úgy mondjam – úriember most nem érti, hogy a Zámbó családból bizonyos tagok miért háborodnak fel, amikor ő hűen ábrázolta édesapámat. Hűen nem ábrázolt ő semmit! A sorozat minősége technikai szempontból elismerésre méltó. Viszont ez a rengeteg hazugság nonszensz, ez több mint fikció.

És hogy mi volt hazugság a sorozatban? Zámbó Szebasztián szerint például az, hogy az édesapja a látottakkal ellentétben, nem volt se alkoholista, se önző.

Nincs olyan képkocka a sorozatban, ahol ne lenne alkohol a kezében! Én vele ébredtem, vele feküdtem, de a hétköznapokban sosem láttam, hogy ivott volna. A sorozatból az sem jön át, mennyire családcentrikus volt. Azt nem mutatják meg, hogy az egész családért mennyit tett, ahol tudott, segített.

Az RTL+ marketingvonata minden esetre robog tovább: a minap Olasz Renátóval és Nagy Ervinnel fotózták újra Zámbó Jimmy albumborítóit (ők ketten alakítják a sorozatban a csepeli popkirály fiatal és idősebb verzióját). Ez lett a végeredmény:

 

Összehasonlításképp íme néhány eredeti kazetta- és CD-borító Zámbó Jimmy életművéből:

Forrás: discogs.com