A korlátozások után teltházakkal játszott júliusban az Átrium

  • PORT.hu

A közönség bizalmat szavazott a zárt térben működő színházaknak is, miután azok korlátozások nélkül újranyithattak a nyár folyamán. Az Átrium előadásaira több mint 2500 ember látogatott el júliusban. A szájmaszk természetes viselet lett, és a színházban kihelyezett kézfertőtlenítőket is aktívan használja a közönség, mindemellett újra teltházakkal, jó hangulatban működött a színház, amely szeptemberben újra teljes repertoárjával és új bemutatókkal várja nézőit.

A zárt terű színházak közül a kapuit az elsők között újranyitó Átrium júliusban Az Őrült Nők Ketrece és a 12 dühös ember előadásokkal tért vissza. A Fehér nyuszi, vörös nyuszi előadásokban először és utoljára Molnár Piroska, illetve Hajós András lépett színpadra. Az előcsarnokban lévő tumultus elkerülése érdekében hamarabb nyílnak ki a nézőtéri ajtók, a szünetben plusz női mosdók üzemelnek, a nézőtéren előadás alatt is légcserés szellőztetés biztosítja a friss levegőt.

„Örömteli volt újra színpadon lenni, és látni, hogy a közönségnek hiányzott a színház. Kicsit nagyobb volt a drukk bennem, mint lenni szokott, de egyébként is csak addig érdemes színházat csinálni, amíg ez a drukk megvan. Szokatlan volt a sok maszkos ember a nézőtéren, kicsit olyan volt, mint egy sci-fiben lennénk, de talán a hegesztőpajzsokig nem jutunk el. Remélem, hogy a nézők lendülete kitart, és a szabályozások is lehetővé teszik, hogy színházat csináljunk” - mondta Mucsi Zoltán, a 12 dühös ember egyik főszereplője. Hevér Gábor, Az Őrült Nők Ketrece Georges-a szerint a színházcsinálás kicsit olyan mint a biciklizés: ha eleget gyakorolta, nem felejti el az ember. „Persze volt bennem kis félsz, hiszen ennyi időt nem hagytam ki soha. Az elmúlt harminc évben egyhuzamban talán húsz nap volt a leghosszabb szünet, most négy hónapig nem álltam színpadon. Aztán kiderült, hogy megy ez még. Szerencsére a közönségen is érződött, hogy nagyon várták már, hogy egy előadáson lehessenek és igazi színházat láthassanak, élőben!” - mondta Hevér Gábor az előadás után.

A nagyszínpadi előadások mellett újdonságként kisszínpadi zenei produkciók is debütáltak. A színház előcsarnokában felállított színpadon az Átrium Bisztró Klubkoncertek sorozatban a Váczi Eszter Quartet adott esti jazzkoncertet, a Tintanyúl zenekar pedig délelőtti matinékoncertet a Köszönjük, Magyarország! sorozat keretében. A napközben vendéglátóhelyként üzemelő Átrium Bisztróban az évad során is folyamatosan lesznek zenei és színházi rendezvények, legközelebb Gereben Zita lép fel zenekarával augusztus 12-én.

A színház már augusztusban elkezdi a 2020/21-es évadát: visszatér az Igenis, miniszterelnök úr! Alföldi Róbert és Hevér Gábor főszereplésével.

Szeptemberben újra műsorra kerül a Minden nagyon jó lesz című komédia, amelyben a gyermekét váró Móga Piroska helyett Hartai Petra lesz látható Brasch Bence, Parti Nóra és Bányai Kelemen Barna oldalán. Visszatér az Alföldi Róbert főszereplésével játszott nagyszerű Molnár Ferenc-egyfelvonásos, az Egy, kettő, három, illetve Yasmina Reza Az öldöklés istene című vígjátéka is, Herczeg Adrienn, Péterfy Bori, Hevér Gábor és Pál András szereplésével. Ismét látható lesz Rainer Werner Fassbinder A félelem megeszi a lelket című filmjének színpadi átirata, amelynek főszerepéért Hernádi Judit a Színikritikusok díját nyerte el, partnerei Bányai Kelemen Barna, Parti Nóra, Mihályfi Balázs, Szatory Dávid, valamint Bercsényi Péter és az őt beállóként váltó Friedenthal Zoltán.

Az Átrium szeptemberi bemutatója David Javerbaum: Isteni végjáték című Broadway-darabja lesz Alföldi Róbert főszereplésével, illetve a Budapest XX. századi történeteit megelevenítő Újságmúzeum Live sorozat első epizódja is színpadra kerül.

Az Átrium szeptemberi műsorára a jegyek már kaphatók.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu