"Ég a Föld tüdeje" - Jótékonysági Operett Gála az Amazonas erdőtüzek megfékezéséért

Az operett műfaj rajongói is részesei lehetnek ennek a példaértékű globális megmozdulásnak, ha színházjegyet váltanak az augusztus 31-i “Ég a Föld tüdeje!” - Jótékonysági Operett Gálára.

A pusztító erdőtüzek híre a napokban rengeteg embert megmozgat, “a Föld tüdeje”-ként méltán emlegetett, a bolygó oxigénjének a 20 százalékát előállító Amazonas őserdővel a középpontban. A probléma ugyanis globális, ezért egyre többen érzik, hogy a hírek megosztásán túl másféle aktivitásra is szükség van. 

Egyre többen indítanak közösségi oldalakon vagy egyéb módon adománygyűjtést az Amazonas őslakóit, állat- és növényvilágát védő szervezeteknek, hogy a tűz okozta károkat minél hamarabb enyhíteni tudják. 

Az operett műfaj rajongói is részesei lehetnek ennek a globális megmozdulásnak, ha színházjegyet váltanak az augusztus 31-i Ég a Föld tüdeje!” - Jótékonysági Operett Gálára

A Budai Szabadtéri Színház sajtóközleményben jelezte, hogy az esemény teljes befolyt nyereségét felajánlja a Protect An Acre nevű nemzetközi szervezetnek.

“Mérhetetlen tehetetlenséggel és szomorúsággal figyeljük nap mint nap azokat az eseményeket, amelyek ugyan tőlünk távol, de mégis bennünket is érintő módon - tragikusan közel történnek hozzánk számos kontinensen.” 

"Tevékenyen nem tudunk segíteni, a tűzvonalban ott lenni az Amazonasnál, s talán nem is lenne annyira hasznos, mint az az anyagi segítség, amit a világon összefogó emberek nyújtani tudnak. Ezért döntöttünk úgy, hogy az évadzáró Operett Gálánk teljes nyereségét felajánljuk egy olyan elismert és hihetetlen elkötelezettséggel küzdő szervezetnek, amely nagyon sokat tesz a pusztulás megállításáért, a károk helyreállításáért" - mondta Tóth Ádám, a Budapesti Showszínház igazgatója.

A jótékonysági gálán olyan művészek lépnek fel, mint Csonka András, Kalocsai Zsuzsa, Simon Boglárka, Szabó Noémi, Debrei Zsuzsanna, Kovács Beáta, Jenei Gábor, Bot Gábor, és Kovács Szilárd

Borítókép: Lángol az Amazonas-esőerdő Brazíliában., 2019. augusztus 25; Fotó: Victor Moriyama/Getty Images