Négy év után újra látható Feledi János Rekviemje

Márciusban újra látható a Feledi Project 2016-ban nagy sikerrel bemutatott Rekviem című előadása. Március 4-én a Nemzeti Táncszínházban lesz látható a 20. jubileumi Budapest Táncfesztivál programjában.

A négy évvel ezelőtt bemutatott nagysikerű premier után most újra láthatja a közönség Feledi János-Feledi Project felújított rendezését, koreográfiáját REKVIEM címmel.
Érdekessége, hogy az előadás zenéjét Balázs Ádám magyar származású Hollywoodi zeneszerző komponálta.


Balázs Ádám zeneszerző először készített magyar társulatnak táncelőadáshoz zenét. Több amerikai és hazai HBO filmnek és sorozatnak szerezte a zenéjét. Hősök Útja című munkáját 2006-ban a Carnegie Hallban is bemutatták New Yorkban.
A Rekviem táncelőadás sajátos zenei világú filmes, szimfonikus hatású mai kortárs elektronikai effektekkel fűszerezve, melyet március 4-én hallhat és láthat a közönség a Nemzeti Táncszínházban a 20.Budapest Fesztiválon.
Ha valaki meghal,
az csak úgy tűnik, mintha meghalt volna.
Továbbra is tökéletesen eleven marad a múltban,
éppen ezért nagy butaság,
ha az emberek sírnak a temetésén.
Minden egyes pillanat, a múlt, a jelenés jövő,
mindig is létezett és mindig létezni fog.
(Kurt Vonnegut)

Szeretteink elmennek. Nehezen fogadjuk el, hogy ez is hozzátartozik az emberi léthez. A nemlét az élőnek felfoghatatlan, ezért félelmetes.

Nem tudjuk, mi történik a halál pillanatában, de a remény, hogy talán van folytatás, enyhítést ad.
A darab főszereplője a nő, az ember, akinek el kell hagynia a földi életet, az eddig általa ismert létformát. Előbb a döbbenet, aztán a küzdés, majd a pánik félelem, a feladás és a végén a megbékülés.
Az előadásban szereplők oroszlánként küzdenek az elmúlás ellen, kapaszkodnak a maradásba, végül beletörődnek az életbe.  Amikor elfogadják a megváltozhatatlant, felszabadulnak, és kétségek nélkül továbblépnek az ismeretlenbe.

„A halál mindnyájunkra rámosolyog. Az ember nem tehet mást, mint hogy visszamosolyog.”