10 dolog, amit nem tudtál a Két pasi – meg egy kicsiről

Habár Chuck Lorre sitcomjának már öt éve vége, szerencsére mindig adják épp valahol a tévében. Ennek örömére összegyűjtöttünk tíz érdekességet nektek a forgatás kulisszái mögül.

1. Bertát eredetileg az alkotók nem szánták visszatérő karakternek, de a nézőknek annyira tetszett a házvezetőnőt alakító Conchata Ferrell játéka, hogy végül a második évadtól kezdődően állandó szereplőt csináltak belőle. Érdekesség, hogy annak ellenére, hogy a figura több mint kétszáz epizódban tűnt fel, sosem derült ki a vezetékneve.

2. A széria hetedik évadával (2010–11-ben) a Charlie Harpert alakító Charlie Sheen lett a tévétörténelem legjobban fizetett színésze, epizódonként 1,8 millió dolláros gázsival. Azóta ezt a rekordot megdöntötte Reese Witherspoon és Jennifer Aniston, akik a The Morning Show egy-egy epizódjáért fejenként 2 milliót kaptak.

3. A hetedik évad forgatását félbe kellett szakítani, mert Charlie Sheennek  2010 februárjában (miután 2009 karácsonyán bántalmazta feleségét, Brooke Muellert) be kellett vonulnia az elvonóra.

4. A műsor hányattatásai ezzel nem értek véget. A nyolcadik évad készültekor Sheen igazi ámokfutásba kezdett. Nyilvános nyilatkozatokban gyalázta a Két pasi – meg egy kicsit sugárzó CBS-t és a sitcom ötletgazdáját, Chuck Lorre-t (az alkotóra egyúttal antiszemita megjegyzéseket is tett). A korábbi balhék után a csatorna nem tűrt tovább, és 2011 márciusában kirúgták a színészt. Ez az évad emiatt a szokásos 22–24 epizód helyett csak tizenhatból állt, Sheent pedig a kilencedik szezontól Ashton Kutcherrel helyettesítették.

A dolog ezzel nem ért véget. Az év szeptemberében Sheen közzétett egy dühös videoüzenetet, amiben árulónak és „troll”-nak nevezte sorozatbeli partnerét, Jon Cryert, amiért nem állt ki érte (Cryer egyébként azt állította, hogy igenis megvédte). Így történhetett, hogy a Két pasi – meg egy kicsi tizenkét évada alatt Jon Cryer volt az egyedüli színész a főszereplők közül, aki mind a 262 epizódban szerepelt.

5. Charlie Sheen utódjának eredetileg Hugh Grantet szánták: a sztori szerint egy behízelgő szélhámos lett volna, aki eléri Alannél (Cryer), hogy beköltözhessen a házba, aztán sosem fizet lakbért. Grant azonban sajnos végül kihátrált, mert nem akarta magát több évre lekötni egy tévésorozatban.

6. Kivétel nélkül minden ruha, amiben a Melanie Lynskey által alakított Rose megjelent, rózsamintás volt.

7. A Chelsea-t játszó Jennifer Taylor visszatérő szereplőként való debütálása előtt már négy másik szerepben is feltűnt a Két pasi – meg egy kicsiben: mind a négyszer Charlie barátnőjét alakította, először (a pilot epizódban) egy Suzanne-t, majd egy Tinát, ismét egy Suzanne-t, végül Ninát – és csak ezután lett belőle a 32 részben is feltűnő Chelsea.

Ehhez hasonlóan a Walden (Ashton Kutcher) exfeleségét alakító Judy Greer is szerepelt már korábban: két epizódban is Dr. Herb Melnick testvéreként tűnt fel (egykori Mrs. Schmidtként tizenegy részben játszott).

8. Charlie és Alan édesanyját eredetileg Blythe Danner formálta volna meg (Gwyneth Paltrow édesanyját elsősorban az Apádra ütök filmekből ismerhetjük). Fel is tűnt egy olyan pilotverzióban, ami végül nem került adásba. Mikor rajta kívülálló okok miatt vissza kellett mondania a szerepet, Holland Taylor lett a kiválasztott.

9. Amikor még szerepelt a műsorban, Charlie Sheen több hozzátartozóját és barátját is benyomta a Két pasi – meg egy kicsibe. Így játszott a show-ban volt felesége, Denise Richards, haverja, Judd Nelson, testvére, Emilio Estevez és édesapja, Martin Sheen is.

10. A Két pasi – meg egy kicsi egyik részében szerepelt az az Aisha Tyler, akit korábban egy másik igen népszerű sitcomban láthattunk: ő volt a Jóbarátokban Charlie Wheeler, Ross kollégája/barátnője.


(via IMDb)