10 dolog, amit nem tudtál a Mi kell a nőnek? című vígjátékról

A fura balesete után a nők gondolataiban olvasó Mel Gibsont egyszerűen nem tudjuk nem szeretni. Legfőbb ideje volt hát, hogy összegyűjtsünk a filmről néhány érdekességet.

1. A filmmel – Head Games cím alatt – már 1996-ban elkezdtek foglalkozni. Akkor még úgy volt, hogy Tim Allen lesz a főszereplője.

2. A Mi kell a nőnek? egyik leghíresebb jelenete az, amelyben Mel Gibson karaktere a fürdőszobában legyantázza a lábát. A filmben látottaktól eltérően azonban a valóságban a színésznek egyáltalán nem fájt ez a procedúra, és folyamatosan azt ismételgette a helyszínen tartózkodó nőknek, hogy „ugyan már, ez egyáltalán nem is fáj!” Népszerű lehetett…

3. A művet a direktorként és forgatókönyvíróként egyaránt tevékenykedő Nancy Meyers rendezte, akit eredetileg csak azzal bíztak meg, hogy javítsa fel a scriptet. Annak ellenére, hogy a neve végül „csak” rendezőként került fel a stáblistára, Meyers – aki hat hónapig dolgozott a könyvön – szinte teljesen átírta az anyagot, az eredetiből alig tartott meg valamit.

Nagyon élvezte egyébként a munkát, mert úgy érezte, sok mozzanat a filmből egybecseng azzal, ami akkor éppen a saját életében is foglalkoztatta.

4. A többi ember fejébe belelátó főhős ötletét az alkotók állítólag az Alkonyzóna című sci-fi sorozat egyik 1961-es epizódjából, az A Penny for Your Thoughts címűből vették.

5. A Mi kell a nőnek? főcíme alatt Sammy Davis Jr. Something's Gotta Give című dala szól. Valószínűleg teljesen véletlen, de annál viccesebb egybeesés, hogy Nancy Meyers rendező következő, 2003-as, Diane Keaton és Jack Nicholson főszereplésével forgatott filmjének az lett a címe, hogy Something's Gotta Give (magyarul Minden végzet nehéz).

6. A filmben

maga James Cameron is cameózik egyet.

Amikor „szuperképessége” megszerzése után Nick felbukkan a munkahelyén, és összefut az előtérben a Judy Greer által alakított Erinnel, a mellettük lévő székben láthatjuk újságot olvasni.


7. A Mi kell a nőnek? alkotói arra is odafigyeltek, hogy

a két központi karakter ruhatára tükrözze a hangulatukat.

Nick általában fekete vagy más sötét ruhákat hord, a Helen Hunt által alakított főhősnő, Darcy viszont világosabb színűeket és sok fehéret. Amikor azonban a két figura közeledni kezd egymáshoz, elkezdenek mindketten szürkét viselni. Mily csodás színszimbolika!

8. 2000-ben két olyan film is kijött, amelyben együtt szerepelt Mel Gibson és a gyerekszínész, az azóta is a pályán maradt Logan Lerman. Ebben a műben Lerman játssza Gibson karakterének gyerekkori énjét, A hazafiban pedig az egyik fiát formálta meg.

9. Ez az első film, amelyben megemlítik az 1995-ben alapított online aukciós céget, az eBayt. A szóban forgó jelenetben Mel Gibson figurája kihallgatja, amint a Bette Midler által alakított karakter arra a lámpára gondol, amit az eBayen akar megvenni.


10. A Nike képviselőiként megjelenő nők a filmben valóban a Nike-nak dolgoztak, nem színésznők voltak.


(via IMDb)