10 dolog, amit nem tudtál az Amerikai pitéről

Szombaton ismét leadja a tévé kamaszkorunk egyik legmeghatározóbb filmélményét, ami minden bizonnyal dobogós helyen van a leggusztustalanabb dolgokkal operáló mozik versenyében. Sok mocskos érdekességnek utánajártunk a Stifler által megivott undorító sörtől kezdve a meggyalázott pitéig.

1. Adam Herz forgatókönyvíró a következő címmel adta le az épp az idén húszéves film scriptjét a stúdióknál: Cím nélküli szexkomédia, amit meg lehet csinálni kevesebb mint 10 millió dollárból, és a stúdió döntnökei minden bizonnyal gyűlölni fogják, de szerintem neked tetszeni fog. A címet később East Great Falls High-ra változtatták, majd Great Fallsra, és csak ezután lett Amerikai pite. Mégpedig azért, mert a Universal stúdió valami ütősebbet akart a suli nevénél, ahova a főhősök járnak.

Olyannyira ragaszkodtak a címhez, hogy akkoriban jött ki egy független film is, ami szintén ezt a címet viselte (és amelyben egyébként a Jim apukáját alakító Eugene Levy szintén szerepelt), és rávették a másik stábot, hogy kereszteljék át a filmjüket (az új cím The Secret Life of Girls, magyarul Tinititkok lett).

2. Abban a jelenetben, amelyikben a nadrág alatt kivehető Jim erekciója, a filmesek egy főtt kolbászt használtak, amit alufóliába csavartak – még meleg volt, amikor elhelyezték Jason Biggs lábai között. Nem semmi élmény lehetett!

3. A Michelle-t alakító Alyson Hannigan úgy ért oda a meghallgatása második fordulójára, hogy nagyon kellett pisilnie. Gyorsan elszaladt a mosdóba, és rögtön, amikor kijött, már szólították is – de mikor ezt követően a szöveget mondta, még nem sikerült teljesen megnyugodnia, ezért igen felfokozott lelkiállapotban játszott. A színésznő (aki egyébként eredetileg nem is Michelle, hanem a végül Mena Suvari által megformált Heather karakterére jelentkezett) úgy gondolja, azért kapta meg a szerepet, mert az általa játszott figura is pont ilyen energikus volt.

Forrás: InterCom

 

4. Jason Biggset a szexjelenetben eredetileg egy dublőr helyettesítette volna, aki azonban egy hatalmas, húszcentis sebbel a hasán jelent meg a forgatáson. Szegényt persze azonnal menesztették, Biggs pedig maga pucérkodhatott.

5. A közhiedelemmel ellentétben nem az Amerikai pite honosította meg a MILF kifejezést, csupán nagyban hozzájárult az elterjedéséhez. A lealacsonyító rövidítés először négy évvel a film bemutatása előtt, 1995-ben bukkant fel egy Usenet posztban.

6. A meggyalázott pitét a stáb a Costcóból, Amerika második legnagyobb nagyker áruházláncából szerezte (magyarul az ottani Metro áruházból). Jason Biggs egy friss interjúban egyébként tovább árnyalta a sütemény igaz történetét, azt a cikkünket is érdemes elolvasni!

Forrás: InterCom

 

7. Mexikóban az Amerikai pite kedvéért új korhatárt vezettek be: a 15 éven felülieknek ajánlott kategóriát, mivel addig csak 12-es és 18-as karika létezett az országban.

8. Adam Herz forgatókönyvíró – aki mindössze hat hét alatt írta a scriptet – a Malackodók című 1981-es disznó vígjátékból és a Legénybúcsú című nem kevésbé disznó Tom Hanks-filmből nyert ihletet a munkájához.

9. Eredetileg úgy volt, hogy Jim papáját Bill Murray játssza (helyette végül az a Eugene Levy csinált karriert a filmmel, aki – egyedüliként az első mozi színészei közül – az összes Amerikai pite folytatásban szerepelt). Murray-n kívül Eliza Dushku is (Tru Calling – Az őrangyal, Buffy, a vámpírok réme, Angel, Dollhouse) dolgozott volna a filmben, de nem tudni, kinek a szerepében – mi a szexi Nadiára tippelünk.

10. A Stifler által a buliban felhajtott „felturbózott” sörben tojásfehérjével szimulálták azt a, hm, másik fehérjét, amit tojásfehérjével lehet szimulálni.


(via IMDb)