11 érdekesség, amitől még jobban hiányzik majd a Stranger Things

Még jövő nyárig kell várnunk rá, hogy megtudjuk, hogyan folytatódik Eleven, a sheriff és az egész, túlvilági erők által ostromolt kisváros története. Amíg ideér a harmadik évad, összeszedtünk néhány érdekességet a sorozatról.

1. Eleven, a szuperképességekkel bíró kislány szerepére 246 gyerekszínész jelentkezett, de már a meghallgatáson egyértelmű volt, hogy Millie Bobby Brown a befutó. “Annyi féle érzelem futott át rajta mindössze néhány perc alatt, hogy olyan volt, mint egy földönkívüli lény, aki akkor érkezett meg a Földre” - nyilatkozta a sorozatot alkotó testvérpár egyik tagja, Ross Duffer.

 



2. Mike, aki a fiatal geekek közül legközelebb kerül Elevenhez, eredetileg nem így nézett volna ki a sorozatban. Azt tervezték, hogy egy nagy anyajegy lesz az arcán, de végül maradtak annál, ahogy a srácok valójában kinéznek.

 

3. Gaten Matarazzo, aki Dustint játssza a sorozatban, korábban hiába járt meghallgatásokra, a betegsége miatt nem kapott szerepet. A Scheuthauer-Marie-Sainton szindrómában szenvedőknek máshogy fejlődnek a csontjaik és a fogaik, gyakran hiányzik a kulcscsontjuk, és alacsonyabbra nőnek. Matarazzo-t általában azzal utasították vissza, hogy egészéges szerepre keresnek színészt, és ezen nem szeretnének változtatni. A Stranger Things alkotói viszont beleírták a betegségét a sztoriba.

 

 

4. Will nővérének barátját, a vagánykodó Steve-et az első évad végén ki akarták nyírni a sorozat írói. “Egy nagy köcsög lett volna” - mesélte Ross Duffer,  de aztán megtalálták a szerepre Joe Keery-t, akivel annyira jó és összetett karaktert tudtak belőle csinálni, hogy úgy érezték, óriási hiba lenne kiírni a történetből.

 

 

5. A Stranger Things rengeteg kellemes retro elemet tartalmaz a nyolcvanas évekből, az egyik ilyen az a pár tégla méretű walkie-talkie, amin a srácok tartják egymással a kapcsolatot. Ezeket a sorozat kellékese véletlen találta egy bolhapiacon, küldött fotót róluk a Duffer testvéreknek, akik rögtön beleszerettek.

 

 

6. Még a sorozat elkötelezett rajongóinak sem mind tűnt fel, hogy a srácok BMX-eit mind az egyéniségüköz igazították. Mike bringája valamivel újabb, Dustiné félig át van festve, mivel ő mindig bütyköl valamit, Lucas-é pedig zöld, csillogó nyereggel.

 

7. A sorozatban Noah Schlepp játssza Winona Ryder fiát, akit az egész város keres az első évad alatt. A gyerekszínész viszont eredetileg nem erre a szerepre jelentkezett, ő arra számított, hogy Mike szerepéért van versenyben. Ezért nagyon meglepődött, amikor a nyári táborban felhívták, hogy ő játszhatja Will-t, és retteghet hosszú epizódokon át a demogorgontól.

 

8. A Stranger Things egyik legjobb karaktere az emberarcú sheriff, akit David Harbour játszik. A színész viszont az elején teljesen meg volt győződve arról, hogy a sorozat bukás lesz, mivel egy plakátot sem látott sehol a New York-i metróban, amerre nap mint nap járt. Ezért az első évad indulása idején bezárkózott a lakásába és távol tartotta magát az internettől.

 



9. A Stranger Things egyik nagy pillanata, amikor Will egy karácsonyi égősor segítségével kezd üzeneteket küldeni a téboly szélén álló anyjának a demogorgon fogságából. A bonyolult rendszer szerint felvillanó fényeket nem utólagos számítógépes effektekkel oldották meg, a sorozat villanyszerelői segítségével építettek egy irányítópanelt, és a felvétel alatt élőben kapcsolgatták az izzókat.



 

10. A Stranger Things alkotói a nyolcvanas évek közepén születtek, és nagy rajongói Winona Rydernek. “Rajta nőttünk fel, rengeteg olyan filmben szerepelt, ami meghatározó élményt jelentett nekünk - mesélte Matt Duffer. - Ezért a forgatáson eleinte nagyon izgultam, nehogy hülyének nézzen bennünket.”

 

11. A kellékesek a demogorgont is megépítették ahelyett, hogy számítógépes effektekkel állították volna elő. Összesen 24 motor kellett ahhoz, hogy a szörny szája kinyíljon és bezáródjon. A demogorgon arcát megmozgató szerkezetet egy kis hátizsákban rejtették el, amit bebújtattak a szörny bőre alá.




Forrás: Buzzfeed