5 pusztítóan sírva röhögős Barátok közt-jelenet

23 évad és több mint 10 ezer epizód után most a TikTokon tarol a magyar sorozat.

Furcsa jelenségre lehetnek figyelmesek egyes felhasználók a TikTok-on. A félelmetesen jól működő algoritmus a hétvégén elkezdett egyre több olyan tartalmat elém tenni, ami a Barátok közt című sorozat egyes jeleneteit tartalmazta. De milyen jeleneteket, te jó isten? Olyan videókat láttam, amiket nem tudtam csak úgy átugrani, ezért az algoritmus rájött, amit még én sem tudtam magamról, hogy nekem ez bejön, így adott még egyet, meg még egyet, amit aztán már be is szívecskéztem, és innentől nem volt megállás. Nehéz, sőt, lehetetlen megmondani, hogy ez most a közösségi oldal lassú elidősödését jelenti, hogy itt is kezdenek megjelenni az idősebb generáció képviselői, az eredeti 12-16 éves célközönség boomer szülei, vagy még mindig a fiatalok uralják a platformot, és ők terjesztik a Barátok közt jeleneteit, merthogy az mennyire cringe. Normcore-ba bújtatott milleniál senior social media manager legyen a talpán (szigorúan a Yeezy Foamjában állva), aki ezt megmondja. A lényeg, hogy felszínre törtek ezek a videók, amik ékes példái annak, hogy mennyire elképesztő volt a Barátok közt.

1. A Rémes Négyes cím már önmagáért beszél

Ehhez tényleg kár bármit is hozzáfűzni. A videót megnézve pedig olyan érzelmi mélységekbe zuhan, majd magasságokba repül az ember, amit csak nagyon kevés audiovizuális tartalom tud kiváltani. Vicc nélkül mondom, hogy ez a jelenet, ez a párbeszéd egy alacsony költségvetésű Tarantino-moziban simán, de nagyon simán megállná a helyét.

2. Vili bá Paul Ankát akar hallgatni a techno buliban

Felfoghatatlan események sorozata, ami ebben a néhány másodpercben zajlik. Őrületes veretés, Magdi anyus kényszeres toporgása, Dani, a házi buli, azaz a House Party rezidens DJ-je egy magnó előtt egy hokedlin gubbasztva keveri a brutál mixeket, majd jön Vili bá, aki nem érti, hogy mi ez a zene. 

3. Vili bá a Campona oldalára próbál kifeszíteni egy lepedőt...

Mintha Monty Python Repülő Cirkuszát nézné az ember, pedig nem, ez a Barátok közt.

@baratok.kozt.videok

Vili bácsi megpróbálja feerősíteni a bocsánat kérő feliratott, de leesik.

♬ eredeti hang - baratok.kozt

4. A legrosszabb üzleti megbeszélés evör + grátisz Szabó Győző

A két kerek asztal összetolása is már megérne egy külön misét, de maradjunk a beszélgetés témájánál, hogy hol kellene edzőtermet nyitni. Óriási víziók kerülnek felfestésre a business plan freskójára, majd Balázs megszólal, hogy menne ő terepszemlére, mert látott már konditermet belülről. És itt próbálná mutogatni a kibikkantott testét, de a bedurrant bicepsze meg sem látszik a pulóverben. Ekkor Timike kihasználja a rendelkezésre álló csendet, hogy elkezdjen valami videót mutogatni, de az persze senkit sem érdekel, mert a felnőttek beszélgetnek. Ekkor mindek ok nélkül Timike bepróbálkozik az érdektelen videójával a Szabó Győző által alakított karakternél, aki pont úgy reagál, ahogy azt sejteni lehet. Illetve dehogy reagál úgy...

@baratok.kozt.videok

Zsombor ráripakodik Timikére, mert idegesíti.

♬ eredeti hang - baratok.kozt

5. Novák bosszúja

Így, hogy nem ismerjük a pontos előzményeket, még jobb a jelenet. Honnan jött ez a festék? Zsolt miért nem néz fel? Miért nem megy egyből Novák után? 

@baratok.kozt.videok

Laci leönti egy vödör festékkel Zsoltot

♬ eredeti hang - baratok.kozt