6 millió dollárt követelnek a hekkerek az HBO-tól

Ha nem kapják meg, kiszivárogtatják a csatornától ellopott összes forgatókönyvet, belsős mailt és Trónok harca-epizódot.

Múlt héten már erődemonstrációt tartottak az HBO szerverét feltörő hekkerek, így jóval a vasárnap esti vetítési időpont előtt kiszivárgott a Trónok harca 7. évadának 4. epizódja. Most viszont eléggé bekeményítettek a „Mr. Smith álnevet használó konzolcowboyok:

ha nem kapnak 6 millió dollárt, nyilvánosságra hoznak egy rakás forgatókönyvet, céges levelezést és sok egyéb belsős HBO-dokumentumot!

Az HBO egyik igazgatója, Richard Plepler hivatalosan is elismerte az adatlopás tényét, és közölte: vizsgálatot indítottak az ügyben. Hétfőn az is kiderült, hogy a hekkerek 6 hónapnyi aknamunkával lenyúlták többek között Leslie Cohen programigazgató többhavi levelezését és a Trónok harca szereplőinek privát telefonszámait is.

 A Wired magazin szerint 1,5 terrabájtnyi anyag van a hekkereknél. A 6 milliós követelés eléggé húsba vágó lehet az HBO-nak, mivel a csatorna épp mostanában költött el 12 millió dollárt piackutatásra, a Trónok harca 7. évadának masszív reklámkampánya pedig 5 millió dollárjukba került. A hekkerek az HBO-nak küldött, Trónok harca-főcímdalos videóüzenetükben viccesen azt írták, tekintse a cég ezt a követelést is egy újabb marketingköltségnek. (via Buzzfeed)