8 dolog, amit nem tudtál A csontemberről

A Férfias játékok és a Végveszélyben rendezője a fiatal Angelina Jolie-t és az ágyhoz kötött Denzel Washingtont küldi egy kegyetlen sorozatgyilkos nyomába.

1. A rendező, Phillip Noyce (Férfias játékok, Végveszélyben) elégedetlen volt a munkájával, úgy vélte, hogy csupán egy futószalagos projekt részeként működött, amely David Fincher 1995-ös klasszikus thrillere, a Hetedik sikerét próbálta utánozni.

2. Jeffery Deaver a film alapjául szolgáló regényében az Angelina Jolie által játszott Amelia Donaghy neve Amelia Sachs. A filmkészítők megváltoztatták, mert "nagyon úgy hangzott, mint a szex".

3. Deaver eddig 14 regényt (az utolsó tavaly jelent meg) és néhány novellát írt, amelyeknek a nyaktól lefelé lebénult kriminológus, Lincoln Rhyme (a filmben Denzel Washington) és szeme-füle, Amelia a főszereplője. Az évek során a sorozat népszerűsége egyre csak nőtt, az olvasók megszerették Deaver bonyolult cselekményvezetését, ijesztő témáit és ördögi történeteit, amelyek aztán rendre meg is hökkentették őket. A szerzőnek magyarul is megjelent több könyve, köztük nyolc Rhyme-regény is, bár A csontember, ami a sorozat első darabja, valamiért pont nem.

4. Angelina Jolie később elárulta, hogy meztelen jeleneteket is forgatott a filmhez, de a rendező kivágta azokat, mert úgy érezte, hogy elvonják a figyelmet a történetről.

5. Amikor Amelia (Jolie) a folyóba ugrik, hogy megmentse az öregembert és az unokáját, valójában egy fűtött medencében mártózott meg. Növényi festékanyagot adtak a vízhez, hogy hiteles látszatot keltsen.

6. Hogy a nézőket megzavarja, és a feszültséget is növelje, számos jelenetben a Howard Cheney parancsnokot játszó Michael Rooker alakítja a maszkos gyilkost.

7. 2020-ban minisorozat készült a regény alapján, ebben Russell Hornsby (A viszony, Grimm) alakítja Rhyme-ot, míg Ameliát Arielle Kebbel (Vámpírnaplók).

8. Különös véletlen, hogy Denzel Washingtonnak három filmjét is november 2-án mutatták be: A csontember mellett az Amerikai gengszter és a Kényszerleszállás is ezen a napon debütált.