8 órás tévésorozat készül A rózsa nevéből

Sean Connery helyett John Turturro fog nyomozni az itáliai kolostor titokzatos halálesetinek ügyében.

A rebootgyártó láz Jean-Jacques Annaud 1986-os kultfilmjét, A rózsa nevét is utolérte : fog minisorozatot készíteni Umberto Eco mesterien megírt, középkori nyomozásából. A tervek szerint 2019-ben adásba kerülő, nyolcórás szériát a német Tele Munchen Group készíti majd el az olasz RAI Fiction csatornával karöltve, 26 millió eurós büdzséből.

Már a produkció húzónevei is megvannak: a titokzatos halálesetek ügyében nyomozó felences szerzetest, Baskerville-i Vilmost John Turturro fogja alakítani, aki egy egyházi béketárgyalás ügyében érkezik meg az észak-itáliai hegyek közt megbúvó bencés kolostorba. A pápa inkvizítorát, Bernard Guit Rupert Everett fogja alakítani, arról viszont még egyelőre nincs hír, ki lesz Vilmos fiatal tanítványa, a hús bűnébe eső Adson von Melk, akit 1986-ban Christian Slater alakított.

A rózsa neve új verzióját januárban kezdik majd el forgatni Róma legendás filmstúdiójában, a Cinecittában. A forgatókönyvet az Elisabeth című kosztümös tévésorozatért Emmy-díjjal jutalmazott Nigel Williams írja, a társforgatókönyvíró és a rendező a díjhalmozó olasz filmes, Giacomo Battiato lesz.