9 millió dollárt fizetett a Netfix Zac Efron sorozatgyilkosos filmjéért

Az Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile főszereplője Amerika leghírhedtebb gyilkosa, a 30 nővel végző Ted Bundy.

Egy magát megnevezni nem kívánó, Netflix-közeli forrás azt állítja, az egyre népszerűbb online streamszolgáltató 9 millió dollárt fizetett Zac Efron sorozatgyilkosos filmjének exkluzív vetítési jogaiért – írja az Uproxx.

A Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile egyelőre még csak a patinás Sundance filmfesztiválon volt látható, és mindenkit ledöbbentett, hogy a főleg bugyuta bulizós vígjátékokat forgató sztár lett a főszereplője. Az általa megformált Ted Bundy ugyanis maga az Antikrisztus, az Egyesült Államok leghírhedtebb sorozatgyilkosa, aki 1974 és 1978 között 30 fiatal lányt erőszakolt és ölt meg (sőt, a gyanú szerint ennél jóval többet, csak azokat nem ismerte be a bíróságon). 

Ehhez képest Zac Efron egy abszolút pozitív popkulturális ikon, akiért odavan minden lány 15 és 30 év között – a rendező, Joe Berlinger viszont pont azért választotta ki őt főszereplőnek, mert Ted Bundy a visszaemlékezések szerint kifejezetten jóképű és megnyerő fickó volt, ezért is tudott könnyen az áldozatai bizalmába férkőzni. A rendező szerint Efron olyan jó alakítást nyújt a filmben, hogy nem tartja kizártnak a jövő évi Oscar-jelölése sem.

A megtörtént eseteket feldolgozó krimi másik főszereplője Lily Collins, aki egy Ted Bundyval szerelmi viszonyba keveredő, egyedülálló, fiatal anyukát alakít. De láthatjuk majd a filmben a Metallica frontemberét, James Hetfieldet (ő a zsaru, aki végül elkapja a bestiális sorozatgyilkost) John Malkovich-ot, az Agymenők Sheldonját, Jim Parsonst, a Westworldben robotkurtizánt alakító Angela Sarafyant és a Hatodik érzék gyerekszínészét, a ma már 30 éves Haley Joel Osmentet is. (via Consequenceofsound.net)