A Feleségek luxuskivitelben pont a feleségek luxusát sumákolja el

Rubint Rékához csapódott a volt Tv2-s Yvonne Dederick, de akár Szabó Jánosné is lehetne.

Múlt héten jóformán minden a Viasat3 vadonatúj tévéműsoráról, a Feleségek luxuskivitelben-ről szólt, aminek a műfaját leginkább úgy lehetne körülírni: csillogó szutyokreality. Vagyis egy olyan félig előre megírt, félig rögtönzött jelenetekből álló műsor, amiben hat dúsgazdag nő folyton azon vitatkozik, kinek sikerült jobban a száj-, mell- vagy seggfeltöltése, és ki tapsolt el több pénzt egy-egy bevásárlókörútján mindenféle luxusmárkákra.

Gyorsan elevenítsük is fel, kik sipákolják végig ezt a hétfőnként jelentkező bő 1 órát:

  • Köllő Babett (38), a 200 százalékon pörgő színésznő és operettprimadonna, a produkció legellenszenvesebb karaktere – valószínűleg saját magát alakítja.
  • Smaltig Dalma (31), közepesen idegesítő gyerekruha dizájner, korábban recepciós volt a pasija cégénél, Babett mellett a másik nagy intrikus.
  • Vasvári Vivien (26), modell, helyesebben hisztis Barbie baba.
  • Farkas Rita (48), étteremtulajdonos, négygyermekes, elvált anyuka, akinek a férje szerencsejáték-függősége miatt volt kénytelen egy fényűző palotából albérletbe költözni, viszont inkább éhen halna, mintsem hogy kihagyná az edzést, a fodrászt meg a botoxkúrát.
  • Csősz Boglárka (33), színésznő, az Apám beájulna főszereplője, aki a film után levetkőzött a Playboynak, majd hozzáment egy török üzletemberhez.
  • Rubint Réka (39), főállású fitnessguru és celeb, meglepő módon a show legszimpatikusabb szereplője.
  • Yvonne Dederick: új szereplő a sorozatban, félig amerikai, félig magyar médiaguru, aki 1998 óta dolgozik Magyarországon a legkülönfélébb cégek igazgatói posztján, de a neve csak néhány éve vált országosan ismertté a Tv2 látványos tulajdonosváltásai idején (ekkoriban nevezték el bombázó strómannőnek).

Gyenge kezdés után erős visszaesés

A 2. rész sztorija nagyjából összefoglalható annyival, hogy a csupa ármánykodó boszorkányból álló csapat az eljegyzési buli után elmegy Rubint Réka egyik vidéki fitness haknijára, ám ott a csapat felét nem is a feszes vádlik meg hasak érdeklik, hanem a karrierépítés meg a kölcsönkérhető luxusautók.

Ha felveszlek sofőrnek, akkor nem Mercit fogsz vezetni, hanem Maseratit! Kapsz egy Maserati kabriót!

Ez így elhangzott a műsorban (Csősz Bogi mondta a száguldásmániás Ritának), rögtön azután, hogy a stáb úgy homályosította ki a termékmegjelenítésnek számító Mercedes logót, hogy az tök felismerhető legyen.

Egyáltalán nem szeretem a természetet. Sétálni is csak akkor szoktam, ha két oldalt üzletek vannak.

Ez meg csak egy átlagos Babett-idézet a sok közül, 10 percenként elnyom egy ilyen polgárpukkasztó sületlenséget. Csakhogy míg ő ezt színésznőként rutinból hozza, és nyomokban még humort is tartalmaz, a balatoni Barbie, Vivien ha tízszer felvetetik vele, akkor sem tud elmondani két mondatot úgy, hogy az spontánnak hasson. Pedig fontos volna ez is, ha már egyszer a készítők szándéka szerint a sorozat fő konfliktusforrása Babett és Vivien állandó vitája, áskálódása és örökös vetélkedése lenne.

Szerinted fogom ezt hallgatni, hogy ez a kiba... hogy kipofáznak a hátam mögött?

Sajnos az erőltetett cicaharc nagyon félre vitte a mesterkélt sztorit. Ilyen kreált kamukonfliktusokat ugyanis a kunhegyesi strand gyógymedencéjében vagy a Nyugati téri aluljáró talponállójában is fel lehetett volna venni.

A Feleségek luxuskivitelben 2. részéből pont a lényeg, a feleségek luxusa maradt ki, 

pedig ugye pont az lenne a lényeg, hogy a csóró néző, mint egy irigy kukkoló, bepillantást nyerhessen a dúsgazdagok elérhetetlen mindennapjaiba. A volt Tv2-s Yvonne Dederickről a világon semmi sem derült ki, hívhatták volna akár Szabó Jánosnénak is. Emellett nagyon hiányoltam Babett folyton csak emlegetett férjét, aki a show legszimpatikusabb figurája, és nagyon kéne mutogatni, ahogy szegény ördög minden este egyedül szomorkodik a palotának is beillő luxuskérójában, mert már megint neki kell mesét olvasni a gyereknek, egy elegáns háziköntösben, a  kandalló mellett üldögélve...