A fiúk a bányában dolgoznak – klasszikus bohózatok

A bohózat szó hallattán a fiatalabbak valószínűleg rögtön megrettennek, és a Sas-kabarék kínos "poénjaira" gondolnak. Pedig vannak ám nagyon vicces bohózatok, amiken még ma is jókat lehet nevetni. Nézzünk is meg néhányat!

Kállai István: Mi került ezen a fotelon 7200 Ft-ba?

Márkus László és Almási Éva alakítják a házaspárt Kállai István bohózatában, és a történet mindössze annyi, hogy a nő vett egy felháborítóan drága fotelt, a férj pedig teljesen kiakad, hogy mi a fene került azon 7200 forintba? Aki még netán nem látta, annak nem lövöm le a poént, ezt meg kell nézni, mert Márkus egyszerűen zseniális.

 

Trunkó Barnabás : Az óvszeres

Manapság már nem lenne illő a gumióvszer vásárláson poénkodni, és ugyan kétségtelenül nem a cizellált humor netovábbja ez a jelenet, de mégis fetrengünk a röhögéstől, ahogy a Bodrogi Gyula alakította fickó szerencsétlenkédését nézzük. Csala Zsuzsa és Hernádi Judit rommá alázzák szegényt a patikában.

 

Szilágyi György: Hófehérke és a hét elgyötört törpe

A Hófehérke rádiófelvétele, telis-tele idióta, kínrímektől hemzsegő reklámbetétekkel, és öt fantasztikus színész: Csala Zsuzsa, Bárdy György, Csákányi László, Agárdy Gábor és Kern András. Csak egy baj van ezzel a jelenettel: a negyed óra végére már fáj a nevetés, mert képtelenség abbahagyni.

 

Nóti Károly: A csillár

Húsz perc, de megéri végignézni. Antal Imre remekül alakítja a legatyásodott kisembert, Bajor Imre a pökhendit, de talán Körmendi János a legjobb: egy lágytojást képes úgy feltörni, hogy a térdünket csapkodjuk a nevetéstől.