A Jóbarátok miatt perelik Robert De Niro cégének egyik alkalmazottját

A hónap dolgozója sorozatokat darált munka helyett – most 6 millió dolláros keresetet nyújtottak be ellene, mivel más is van a rovásán.

A sztár tulajdonában álló befektetési cég, a Canal Productions több mindennel is vádolja Chase Robinson nevű egykori alkalmazottját, akit még 2008-ban maga De Niro asszisztensének vettek fel. Később Robinsont elő is léptették: ő lett a produkciós és finanszírozási alelnök – ebben a minőségében 2019-es fizetése már évi 300 ezer dollárra rúgott.

A nő áprilisban hagyta ott a céget, miközben személye körül egyre nőtt a gyanúja annak, hogy szabotálja a munkát. A Canal Productions által a New York-i bíróságra beadott papírok szerint Robinson alig járt be az irodájába, viszont „csillagászati mennyiségű időt” töltött netflixezéssel, ami nem tűnik hatalmas bűnnek, ám a munka hőse mindezt munkaidőben tette: januárban például

négy nap leforgása alatt a Jóbarátok nem kevesebb mint 55 epizódját nézte meg,

márciusban pedig, szintén egy négynapos periódusban állítólag Az ítélet: család húsz részét, illetve a Schitt’s Creek tíz részét tolta le.

A Jóbarátokat mi is nagyon szeretjük, de szigorúan csak munkaidőn kívül. Forrás: port

 

Az asszisztensből vezetővé avanzsáló alkalmazott a sorozatok darálása közben alaposan meg is éhezhetett, mert olyan drága helyekről rendelt magának ebédet, mint a Caviar San Francisco vagy a Paola’s Restaurant, és sokat költött a Dean and Deluca, illetve a Whole Foods nevű népszerű élelmiszerboltokban is – mivel az étkezések és bevásárlások összegét a céges hitelkártyájára terhelte, a keresetben sikkasztással is vádolják (a Paola’s-nál két év alatt több mint 12 ezret, a Dean and Delucánál és a Whole Foodsnál közel 9 ezret költött céges számlára – erre jön még az a 32 ezer dollár, amit Uberre és taxira költött).

A Canal Productions állítása szerint Chase Robinson orbitális hotelszámlákat is elszámolt céges költségként, és a repülőtársaságoknál saját személyes utazásaira használta fel De Niro törzsutas pontjait (utóbbit milliós nagyságrendben).

„A netflixes sorozatok megtekintése nem tartozott Robinson feladatai közé, ezért úgy hisszük, mindez a saját személyes szórakozását és élvezetét szolgálta, olyan időpontokban, amikor munkabért vett fel”

– olvasható a keresetben. Amikor egyébként távozásakor számon kérték rajta az indokolatlan költéseket és egyebeket, a nő nevetségesnek minősítette a dolgot. Ráadásként írt magának egy ajánlást is De Niro nevében, mikor az – eléggé el nem ítélhető módon – nem volt hajlandó rá.


(via Variety)