A legjobb filmek pénteki tévézéshez

Buliba úgysem lehet menni, szóval ha lazítani akarsz, kapcsold be a tévét, és kapcsolódj ki!

Vegasi vakáció - AMC, január 8. péntek, 19.10h

Griswold ismét nyaralni viszi a családját, ezúttal Las Vegasba mennek. A sivatag közepén elterülő neonfényben úszó város azonban nemcsak a szerencsejátékok, hanem a bűnök és csábítások ördögi központja is. A család minden tagját rabul ejtik a bűnös városban kísértő szerencselovagok. A papa le is ragad egy játékasztalnál, ahol az egész családi vagyont el lehet verni. A veszteségek összehozzák Clarkot egy másik megkopasztott család tagjaival és együtt keresnek kiutat. Ha Las Vegas átverte őket, ők is átverik Las Vegast.

 

Válótársak - Filmcafe, január 8. péntek, 19.15h

Audrey Woods (Julianne Moore) és Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) egymással szöges ellentétben álló két felfogás szerint végzi ügyvédi munkáját. Legyenek bár eltérőek a módszerek, vesztett pere még egyiküknek sem volt. Itt van hát az ideje, hogy végre összemérjék az erejüket és az eszüket! Erre kiváló alkalmat szolgáltat, amikor egy híres rocksztár-divattervező-házaspár perében az egymással szembenálló feleket épp nekik kell védeniük. A tét nagy: a két híres ügyfél ugyanarra az írországi kastélyra vetett szemet. Audrey és Daniel azonnal Írországba utaznak, hogy külön-külön beszerezzék a számukra kedvező tanúvallomásokat.

 

Legenda vagyok - Film+, január 8. péntek, 21h

Robert Neville (Will Smith) a Földön az egyetlen emberi túlélő, akit nem fertőzött meg a gyilkos vírus. Mára ő New York utolsó lakója, s talán az egész világon nincs már rajta kívül ember. A pusztító járvány következtében azonban új faj jött létre. A mutánsok figyelik minden mozdulatát, éjjel-nappal vadásznak rá. Neville menekülés közben saját vérének felhasználásával próbálja előállítani a járvány ellenszerét. Sikerén az emberiség jövője múlik.

 

Millió dolláros bébi - Filmcafe, január 8. péntek, 21h

Frankie Dunn pályája során számos fantasztikus bunyóst edzett és menedzselt. Legfőbb tanítása, mely vezérli az életét is, hogy a legfontosabb az, hogy mindig védd magad. Mióta elidegenedett a lányától, Frankie jó ideje senkit sem engedett közel magához. Egyetlen barátja Hepaj, az egykori bokszoló, aki rendben tartja Frankie edzőtermét, és tudja, hogy a mogorva külső olyan embert takar, aki az elmúlt 23 évben szinte minden nap misére járt, keresve a megbocsátást, amely valahogy mégsem adatik meg neki. Aztán egy nap Maggie Fitzgerald besétál az edzőterembe.Maggie-nek sosem jutott sok semmiből, de van benne valami, ami csak keveseknek adatik meg: tudja, mit akar, és bármit hajlandó megtenni érte. Az élete állandó küzdelem, amit nyers tehetségével, kizökkenthetetlen koncentrálásával és elképesztő akaraterejével képes túlélni. Ám mindennél jobban vágyik arra, hogy valaki higgyen benne. Frankie-nek a legkevésbé sem hiányzik ez a fajta felelősség _ a kockázatról nem is beszélve. Közli Maggie-vel a nyers, kemény igazságot: a lány túl öreg már a bokszhoz, ő pedig nem edz nőket. Ám a "nem" nem jelent semmit, ha az embernek nincs választása. Maggie nem hajlandó vagy nem képes feladni élete álmát, így nap mint nap széthajtja magát az edzőteremben, és egyedül Hepaj bátorítja. Frankie végül megadja magát Maggie elszántságának, és vonakodva bár, de elvállalja a tanítását.Mester és tanítványa hol kimerítik, hol inspirálják egymást, és ráébrednek, hogy közös bennük a küzdőszellem, mely legyőzi múltjuk fájdalmát és veszteségeit. Megtalálják egymásban azt a fajta családi kötődést, amit oly régen elvesztettek. Csak azt nem tudják, hogy hamarosan egy olyan harccal kell szembesülniük, amelyhez több lélekre és bátorságra lesz szükség, mint eddig bármihez.

 

Brazilok - Viasat3, január 8. péntek, 21h

Mindenki focizik. Az egész falu a bajnokság lázában ég: a csapatok felkészülnek, és győzni akarnak. Az esélyes persze a helyi önkormányzat nagyvadjaiból álló társaság, élükön a polgármesterrel (Fekete Ernő), aki nem tud hibázni, és helyettesével (Schmied Zoltán), aki meg nem szeret. De valami megzavarja az eddigi harmóniát: a falu legszegényebbjei, a helyi cigánytelepen csellengő kamaszok, élükön a börtönből frissen szabadult, aranylábú rosszfiúval (Nagy Dániel Viktor), mellettük a dekázásban élen járó helyi pappal (Bánki Gergő) életükben először szintén neveznek. És nyerni akarnak. És mert a faluból elszármazott, titokzatos milliomos éppen ebben az évben dönt úgy, hogy szülőhelye legjobb focistáit kiutaztatja magához Brazíliába, hirtelen megemelkednek a tétek, és felkavarodnak a falu addig nyugodt hétköznapjai.De kell még néhány nagy szerelem, még nagyobb tömegverekedés, váratlan házkutatás, rejtélyes rablóbanda, kigyulladó vasutas és merdzsón érkező cigányvajda, hogy kiderüljön, ki és hova utazik végül... és akkor talán még Gáspár Laci is megérkezik.

 

Rokonok - M5, január 8. péntek, 21.05h

Szabó István 2005-ös filmje Móricz Zsigmond regényének második filmadaptációja. Kopjáss Istvánból Zsarátnok főügyésze lesz a korrupt Makróczy ellenében. Kopjáss tiszta ember. A zsebe üres, de a feje tele van szép, világmegváltó álmokkal. A főügyészi pozícióval azonban nemcsak jóra fordítható hatalom jár, hanem egy jó nagy disznóság, a Sertéstenyésztő és sok-sok rokon. A rokonok egy része nyakig benne van a Sertéstenyésztő-panamában, a másik része meg nagyon szeretne bekerülni. Kopjáss kicsit beleszeret a hatalomba és nagyon beleszeret egy rokonába. S végül elbukik, mert nem lehet valaki rokon és nem rokon egyszerre. De ő legalább levonja a konzekvenciát. A Sertéstenyésztő viszont ránk marad göndör mosolygással...

 

Bolondok aranya - RTL Klub, január 8. péntek, 21.35h

Ben a világ legpechesebb kincsvadásza. A felesége, Tess belefáradt, hogy a férje házasságuk nyolc éve alatt sikertelenül hajszolta a Királynő Hozományaként elhíresült kincset, amely 1715 óta a tenger fenekén hever. A férjével és az álomkergetéssel való szakítás után Tess fedélzetmester lesz egy luxusjachton. Ugyanekkor Ben biztos nyomra bukkan. Jobb híján fellopódzik exneje új munkahelyére és megpróbálja rávenni Nigel Honeycutt-tot, az unatkozó iparmágnást, hogy együtt induljanak kincsvadászatra. Azt azonban nem köti az orrára, hogy nemcsak ők pályáznak a kincsre.

 

Éjszakai játék - AXN, január 8. péntek, 21.55h

Max és Annie minden héten összejárnak a barátaikkal ártatlan társasjátékokat játszani. Amikor azonban Max karizmatikus fivére, Brooks gyilkosos játékot szervez álbűnözőkkel és hamis szövetségi ügynökökkel, azonnal nagyobb lesz a tét. És amikor Brooksot elrabolják, az is csak a játék része… vagy nem?

 

Szeretlek benneteket - Duna Tv, január 8. péntek, 22h

Alice harmincöt éves nő, elvált, többszörösen is. Két gyermeke van, egy nagyfiú, meg egy kislány. A vidéki kúrián egy csendes, téli estén, advent melegségének időszakában együtt a hajdani szerelmek, feleségeikkel, gyerekeikkel. Alice felidézi a sok kalandot, a megismerkedéseket, elválásokat. Sok sebet adott és kapott. És még ma is valamennyi férfit szereti. A filmben Caterine Deneuve, a gyakran jégcsapként emlegetett francia szépségszimbólum érzelemgazdag alakításában megmutatja kevéssé ismert, sebezhetőbb arcát, Serge Gainsbourg gyönyörű sanzonjaival bűvöl el, Gérard Depardieu játékos, erőt sugárzó lénye mellett hangulatos szaxofonozásával derít fel, az érzékeny, gazdag lelkivilágú Jean-Louis Trintignant pedig eszköztelen szuggesztivitásával ragad magával.

 

A legkúlabb nap - SuperTV2, január 8. péntek, 22.40h

Egy dolog közös a fura és túlzottan is ambiciózus zongorista Andiban és a laza és könnyelmű Bennóban: mindkettőt halálos betegséggel diagnosztizáltak. Mivel úgy látszik, nem sok idejük van hátra, Benno meggyőzi Andit, hogy szökjenek meg a hospice-ből, hogy egy kalandos út során átéljék életük legjobb napját. Ügyesen pénzt szereznek az útra, nekivágnak Afrikának. A hipochonder Andinak az utazás kezdete totális rémálom, míg Benno titokban arra készül, hogy végre az életben szembenézzen múltjával. Számos vidám és szomorú pillanatot élnek meg, hogy elérjék eredeti céljukat, hogy átéljék A legkúlabb napot.