A legjobb tévéműsorok szombatra

Összegyűjtöttük egy csokorba a legnézhetőbb szombati műsorokat. Aki izgulni akar, annak ott az Eurovíziós Dalfesztivál döntője, aki nosztalgiázni, annak a Hairt ajánljuk.

Michael - Film+, május 12. szombat, 11.20h

Michael (John Travolta) angyal ugyan, de első látásra inkább egy élvhajhász pasihoz hasonlít. Isteni küldöttként háromnapos borostával, lecsatolható angyalszárnyakkal és olthatatlan éhséggel érkezett a Földre. Amikor Michael létezésének híre eljut a National Mirror című bulvárlaphoz, Frank (William Hurt), a zsurnaliszta címlapsztorit sejt a dologban. Főnöke azonban nem engedi, hogy egyedül dolgozzon az ügyön, mellérendel egy megcsömörlött újságírót és egy vonzó szakértőt, Dorothy Winterst (Andie MacDowell). Mindhárman biztosak abban, hogy az évezred átverésére bukkantak, egészen addig a pillanatig, míg szembe nem találkoznak Michaellel, akinek olyan illata van, mint egy süteménynek, úgy viselkedik, mint egy szívtipró és csak úgy mellékesen néha csodákat is művel.

Hair - Film Mánia, május 12. szombat, 18.30h

Az volt a Vízöntő kora. Az volt az önfeledt szabadság, a tánc, a dal és az LSD kora. De az volt a vietnámi háború kora is. A felesleges katonásdié és az értelmetlen, kegyetlen halálé... Egy vidéki srác megkapja a behívóját, és a sorozásra New Yorkba utazik. Aztán meglát egy gyönyörű lányt lóháton, akibe talán beleszeretne, ha a legkisebb esélye is volna rá, hogy még egyszer találkozzanak. Új barátai erről egészen másképpen vélekednek. A hippiknek semmi sem lehetetlen: az ő életüket más törvények irányítják, kizárólag olyanok, melyeket saját maguk hoztak. Így kezdődik a film, melyre mindenki olyan szívesen emlékszik. Berger, Claude, Sheila és a többiek története nem csak egy korszakról és egy generációnak szól: örök klasszikussá vált. A virág-korszaknak vége, de ez a film újra és újra képes meggyőzni nézőit, hogy volt benne valami, ami remélhetőleg nem múlik el.

Az esemény - AMC, május 12. szombat, 18.30h

Az eseménynek nincsenek előjelei, váratlanul éri Amerikát. Néhány pillanat leforgása alatt az emberek magatartásában gyökeres változás áll be. Senki sem tudja, mi okozta ezt, valami újfajta járvány sújtja az emberiséget? A biológiatanár Elliott számára az a legfontosabb, hogy a feleségével együtt biztonságos helyet találjon, ha egyáltalán létezik ilyen. Igaz, a házassága éppen válságban van, ám a feleségével, Almával úgy döntenek, hogy együtt menekülnek. Ennek során csatlakozik hozzájuk Julian, Elliott tanár barátja a kislányával. Együtt próbálják elérni Pennsylvania menedékét.

A majmok bolygója - Forradalom - SuperTV2, május 12. szombat, 18.50h

Tíz esztendő telt el azóta, hogy a félresikerült orvosi kísérlet eredményeként megjelentek a szuperintelligens majmok a Földön. Tíz év telt el, hogy Caesar vezetésével a majmok fellázadtak, és kitörtek a börtöneikből. Mivel erősebbek, okosabbak és jobban alkalmazkodtak a körülményekhez, mint az ember, átvették a hatalmat a Földön. Az emberiség azonban nem pusztult ki teljesen. A kisebb, túlélő csoportjai békét kötöttek a majmokkal. Mindkét fél tudja azonban, hogy ez a béke csak átmeneti lesz.

Palimadár - Film4, május 12. szombat, 20h

Mel Gibson a főszereplője ennek az akcióvígjátéknak, melyben szokásos szimpatikus, jóhumorú hősei egyikét adja. Első találkozáskor Rick Jarmin éppen egy detroiti benzinkútnál dolgozik. Amióta kilépett a Szövetségi Szemtanúvédelmi Programból többször cserélt nevet, mert tizenöt évvel ezelőtt néhány narkós ellen vallott, akik azóta is keresik, de sikertelenül. Magányos életébe betör a szerelem, amikor Marianne, a kemény New-York-i ügyvédnő megjelenik. Felismeri Ricket, aki persze tagadja, hogy látta volna valaha is. Marianne éjjel újra megjelenik a benzinkútnál, éppen időben, hogy megmenthesse Ricket a rátörő fickóktól, akik végre megtalálták. Ezután derül ki, hogy ők ketten szeretők voltak tizenöt évvel ezelőtt, csak Rick lelépett, és a nő végre megtudja, miért.

Blöff - AXN, május 12. szombat, 21h

A gyémántokra specializálódott, minden hájjal megkent ékszertolvaj, Franky Four Fingers, miután teljesítette legfrissebb megbízatását New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avinek. Útközben azonban megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie megbízója ügyfeleinek. Boris, egy szélhámos orosz ráveszi Frankyt, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen, ahol tervei szerint kirabolja majd a férfit.

Sorsjegyesek - Paramount Channel, május 12. szombat, 21h

Charlie Lang (Nicolas Cage) semmi másra nem vágyik, mint hogy jó zsaru, segítőkész szomszéd, szerető férj és jó apa legyen. Murielnek (Rosie Perez), a feleségének viszont minden gondolata a pénz körül forog. Egy nap Charlie munka közben egy olyan kávézóban ebédel, melynek pincérnőjét, Yvonne-t (Bridget Fonda) kisemmizte felelőtlen férje. Amikor a férfi észreveszi Yvonne szomorúságát, megpróbálja felvidítani, de munkája elszólítja és amikor fizetni készül, akkor veszi csak észre, hogy nincs nála pénz borravalóra. Van azonban egy lottószelvénye, ezért megígéri Yvonne-nak, hogy ha kihúzzák a számait, megfelezi vele a nyereményt. És csodák-csodája Charlie megüti a négymillió dolláros főnyereményt.

Családi üzelmek - Cool, május 12. szombat, 21h

Davidet, a kisstílű dílert kirabolják a környékbeli kamaszok. Nem tud elszámolni sem az anyaggal, sem a pénzzel. Hogy jóvá tegye hibáját kénytelen egy szállítmányt áthozni Mexikóból.

Eurovíziós Dalfesztivál 2018 Döntő - DUNA Tv, május 12. szombat, 21h

Szurkolhatunk a magyaroknak is, ugyanis az AWS bejutott a Döntőbe.

Mortdecai - RTL+, május 12. szombat, 21h

Ő a született gentleman. Elegáns, jó modorú, és mindig megőrzi a hidegvérét. Charles Mortdecai (Johnny Depp), a nagyvilági műkereskedő vad orosz banditákkal, az angol titkosszolgálat embereivel, megdöbbentően hosszú lábú feleségével és néhány nemzetközi terroristával a nyomában is mindig az marad, aki volt. Ezúttal azonban a szokásosnál is nagyobb szüksége van különleges képességeire. A tudomására jut, hogy egy lopott festmény hátoldalára jegyezték fel annak idején a titkos kódot, melynek segítségével hozzá lehet jutni a nácik elrabolt kincseihez. Elképesztő kalandokba keveredik - de ő természetesen arcrezzenés nélkül veti bele magát a legnagyobb őrületbe is.

Nők - Prime, május 12. szombat, 21h

Mary boldognak hitt élete váratlan fordulatot vesz, amikor szembesül férje hűtlenségével. Minderről a barátnők is tudomást szereznek, ki így, ki úgy áll a történtekhez. Mindenki más tanáccsal, ötlettel rukkol ki, hogy mit tegyen ebben a helyzetben. Mary legjobb barátnője, a magazinszerkesztő Sylvia viszont kipletykálja az újságjában a problémáit. Árulása rádöbbenti Maryt arra, hogy át kell értékelnie eddigi kapcsolatait. A társaságnak hátat fordítva elutazik az anyjával és a lányával egy kis lazításra. New Yorkba visszatérve elhatározza, hogy rendezi az ügyes-bajos dolgait.

Terminator: Genisys - TV2, május 12. szombat, 21h

John Connor (Jason Clarke), az emberi ellenállás vezetője visszaküldi 1984-be Kyle Reese őrmestert (Jai Courtney), hogy védje meg Sarah Connort (Emilia Clarke) és oltalmazza a jövőt, ám az események váratlan fordulata töredezett idővonalat hoz létre. Reese őrmester a múlt ismeretlen változatában találja magát, ahol különös szövetségesekre talál, köztük egy új T-800-as Terminátorra, a Védelmezőre (Arnold Schwarzenegger). Veszélyes új ellenségekből sincs hiány, és szokatlan a küldetés is: helyre kell állítani a jövőt.

Red - RTL Klub, május 12. szombat, 21.10h

Frank (Bruce Willis), Joe (Morgan Freeman), Marvin (John Malkovich) és Victoria (Helen Mirren) egykor a CIA legjobb ügynökei voltak. Ismerik a szervezet minden titkos és kompromittáló anyagát, és most éppen emiatt válnak a CIA célpontjává. A visszavonult szuperkémeknek minden tudásukra szükségük van, hogy profi csapatként egy lépéssel üldözőik előtt járjanak, megpróbáljanak életben maradni a folyamatos merényletek közben és rájönni, hogy vajon melyik információ az,amiért az életükkel kell fizetniük. Frank és csapata úgy dönt, legjobb védekezés a támadás.

Hét év Tibetben - Prime, május 12. szombat, 23.30h

Az izgalmas kalandfilm megtörtént eseményeket dolgoz fel. A világ legnyugodtabb országa zord és mégis fenséges vidéken terül el. Jelenleg csak a hívők szívében él. Tibet önállóságának utolsó éveit tárja elénk a film, amely egy európai ember szemszögéből mutatja be a legendás tájat. 1939-ben, a második világháború előestéjén Heinrich Harrer, a híres osztrák hegymászó elindult, hogy megmássza a Himalája egyik legmagasabb csúcsát, a Nanga Parbatot. A világégés szele utoléri őt és társát, Petert is. Akkor még nem sejtették, hogy egy titokzatos világba csöppennek majd. Útjuk a siker magasából egy angol hadifogolytáborba vezet. Kalandos úton érnek Lhászába, Tibet szent fővárosába, ahol egyedüli idegenekként befogadják őket. A tizennégy éves dalai láma élénk érdeklődést mutat Heinrich iránt. Mivel addig nemigen fordult meg ezen a földön idegen, felkérik az osztrák hegymászót, hogy legyen a láma tanára: tanítsa angolra, földrajzra és a nyugati világ szokásaira. Az önző és arrogáns Heinrich élete is megváltozik a találkozástól...


A vadon foglyai - TV2, május 12. szombat, 23.40h

Charles Morse (Anthony Hopkins) öregedő milliomos, akinek csinos feleségén kívül egyetlen szenvedélye az olvasás. De a nők - úgy tűnik - kevésbé megbízhatók, mint a könyvek. Morse arra gyanakszik, hogy fiatal fotómodell feleségének, Mickey-nek (Elle Macpherson) viszonya van a megnyerő modorú divatfotóssal, Robert Greennel (Alec Baldwin). Robert és Charles közös kirándulásra indul, repülőgépük azonban lezuhan Alaszka kietlen erdőségei fölött. Az öregedő milliomos és a divatfotós magára marad a vadon mélyén. Ráadásul hamarosan kiderül, hogy egymásra sem számíthatnak.


Koldus és királyfi - STORY4, május 12. szombat, 00.50h

A szegény sorban élő Tom, akit kegyetlen apja koldulásra és lopásra kényszerít, gazdag és kalandos életről álmodik. Ez a kívánsága teljesül is, amikor Edward herceg, VIII. Henrik fia felveszi Tom ruháit és kiszökik a palotából. Hamarosan mindkét fiú szembesül kívánsága kellemetlen oldalával, míg Tomot a hatalomra éhes régens zsarolja, addig Edwardnak egy jóravaló katona, Miles Hendon (Aidan Quinn) védelme alatt szembe kell néznie a törvény igazságtalanságaival és a hivatalnokok korruptságával.