A Russo testvérek sorozatot csinálnak a Marvel és a DC rivalizálásáról

A műsor 2020 áprilisában debütál a Quibi mobilplatformon, bemutatva a két cégóriás alapítását és a képregényolvasókért vívott örök harcát.

A minden idők legnagyobb mozibevételét (2,79 milliárd dollárt) generáló Bosszúállók: Végjáték két rendezője, Anthony Russo és Joe Russo továbbra is marad a képregényhősöknél. A testvérpár készít ugyanis a dokumentumsorozatot a két legnagyobb képregénykiadó, a Marvel és a DC évtizedek óta tartó rivalizálásáról Slugfest címmel.

Az izgalmas széria alapja Reed Tucker könyve lesz, amely Slugfest: Inside the Epic, 50-Year Battle Between Marvel and DC címmel jelent meg 2017-ben, és részletesen bemutatta a két vállalat megszületését, felemelkedését és a halálosan komolyan vett rivalizálásukat is, nem megfeledkezve természetesen az olyan emlékezetes különbékékről sem, mint Superman és Pókember közös, 1976-os kalandja (ami a '90-es években idehaza is megjelent a Kandi Lapokban).

Josh Brolin, Joe Russo és Anthony Russo a Bosszúállók: Végjáték Los Angeles-i premierjén, 2019. április 23-án (fotó: Charley Gallay/Getty Images for Disney)

 

A Slugfest 2020. április 6-án kerül majd fel a Quibi kínálatába. Ez nem más, mint egy frissen gründolt online platform, ami kifejezetten a fiataloknak szánt, mobileszközökön megnézhető, rövid videókban utazik. A Quibi vezetősége olyannyira komolyan gondolja a kütyüfüggő korosztály minőségi szórakoztatását, hogy mostanra olyan szórakoztatóipari nagyágyúkkal sikerült megegyezniük a Russo testvérek mellett, mint a Disney, a Universal, a Sony, a Warner vagy épp Steven Spielberg, aki saját horrorsorozatot is forgat erre a platformra. (via Uproxx & The Hollywood Reporter)