A Trónok harca utolsó évada hiába volt csapnivaló, rekordszámú Emmy-jelölést kapott

32 nominációt érdemelt a tévés Oscaron a korábban népszerű, utolsó évadára azonban közutálatnak örvendő fantasyszéria.

A tévétörténelem során egyetlen szezonért sohasem kapott még egyetlen alkotás sem ilyen sok jelölést. Az Emmy-nominációkat kedd este hirdették ki Los Angelesben, és egész eddig lutri volt, hogy vajon a szakma is annyira utálta-e a sorozatot, mint a nézők. A jelek szerint nem, hiszen a Trónok harca idén megszerezte zsinórban a nyolcadik nominációját is a legjobb drámasorozat kategóriájában.

Ezenkívül olyan fontos kategóriákban jelölték még, mint a legjobb forgatókönyv, a legjobb rendezés, színészei közül pedig tízet is nomináltak, köztük Kit Haringtont és Emilia Clarke-ot a legjobb férfi, illetve a legjobb női főszereplők versenyében. A mellékszereplői és vendégszereplői kategóriákban pedig ott találjuk Gwendoline Christie-t, Lena Headey-t, Sophie Turnert, Maisie Williamset, Alfie Allent, Nikolaj Coster-Waldaut, Peter Dinklage-et és Carice van Houtent is.

Forrás: HBO

 

A legvisszásabb jelölés azonban minden bizonnyal a két ötletgazda-showrunner, David Benioff és D.B. Weiss nominálása, akiket A Vastrón című záróepizódért nemcsak a legjobb rendező, hanem a legjobb forgatókönyvíró kategóriájában is jelöltek – épp a sztori volt az, amit az egész világ a legjobban szidott a Trónok harca utolsó évada folyamán.

Az idei harminckettővel egyébként 160-ra emelkedett a sorozat összes Emmy-jelölésének a száma: az évek során mindebből 47-et sikerült is díjra váltani. A sorozatot gyártó HBO egyébként idén összesen 137 nominációt szerzett, amivel szintén megdöntötték az egyetlen évadban a legtöbb jelölést érdemlő tévécsatorna rekordját. Amivel egyébként a saját maguk által beállított rekordot döntötték meg: 2015-ben 126 nominációt szedtek össze. Hogy mely alkotásokkal és alkotókkal csap össze a Trónok harca a szeptember 22-én tartandó Emmy-gálán, az ide kattintva derül ki, ahol az összes idei jelöltet megtaláljuk.


(via IndieWire)