A vasárnapra egy skandináv krimi teszi fel a koronát

Amit késő este vetítenek a Duna Tv-n, de előtte is lesz pár jó film!

A sötét lovag - Film+, szeptember 27. vasárnap, 17.50h

Batman (Christian Bale), Gordon felügyelő (Gary Oldman) és a megvesztegethetetlen ügyész, Harvey Dent (Aaron Eckhart) hatásos hadjáratot indítanak a bűnözők ellen. Önként vállalt feladatukat már-már siker koronázza, ám ekkor megjelenik Joker (Heath Ledger), aki a bűnözők között is rettegett, ravaszabb és veszélyesebb bárkinél. A városban újra a félelem az úr, kitör a káosz, és mindenkit megfertőz a romlottság.

 

Die Hard 4.0 - Legdrágább az életed - Mozi+, szeptember 27. vasárnap, 18.20h

A zsaru John McClane kihalásra ítélt dinoszaurusz egy olyan korban, ahol már minden az internet és a számítógép körül forog. Mégis, megint csak rá vár a feladat, hogy egyenesbe hozza a dolgokat, amikor a világ legerősebb hatalmának számítógépes rendszere megbénul és az egész ország az összeomlás szélére kerül. A rejtélyes támadó mindent alaposan végiggondolt, mindent megtervezett, csak egyvalamivel, pontosabban valakivel nem számolt: McClane-nel. És a zsaru, ha beindul, akkor mindenki tudja, hogy kő kövön nem marad...

 

Bolondok aranya - Cool, szeptember 27. vasárnap, 18.30h

Ben a világ legpechesebb kincsvadásza. A felesége, Tess belefáradt, hogy a férje házasságuk nyolc éve alatt sikertelenül hajszolta a Királynő Hozományaként elhíresült kincset, amely 1715 óta a tenger fenekén hever. A férjével és az álomkergetéssel való szakítás után Tess fedélzetmester lesz egy luxusjachton. Ugyanekkor Ben biztos nyomra bukkan. Jobb híján fellopódzik exneje új munkahelyére és megpróbálja rávenni Nigel Honeycutt-tot, az unatkozó iparmágnást, hogy együtt induljanak kincsvadászatra. Azt azonban nem köti az orrára, hogy nemcsak ők pályáznak a kincsre.

 

A holnap határa - Film+, szeptember 27. vasárnap, 20.50h

Bill Cage (Tom Cruise) katona, de eddig elkerülte a veszélyt _ pedig az emberiség egy űrből érkezett, könyörtelen fajjal vív hosszú, elkeseredett háborút. Amikor váratlanul mégis bevetik, ő rossz felszereléssel, kevés tapasztalattal indul csatába, és nem is bírja sokáig: gyors és kegyetlen hősi halált hal. Azután feltámad, és újra harcba indul. És újra, és újra, és újra. A földönkívülivel való közvetlen érintkezés időhurokba sodorta, és ő kénytelen számtalanszor végigélni ugyanazt a pokoli küzdelmet, hogy azután újra alul maradjon. Ám az esélyei egyre jobbak. Amikor pedig felbukkan mellette egy különlegesen kiképzett katona (Emily Blunt), még az is lehetővé válik, hogy ne csak magukat mentsék meg, hanem az egész világot.

 

Con Air - A fegyencjárat - Viasat3, szeptember 27. vasárnap, 21h

A Fegyencjárat egy repülőgép, amelynek utaslistáját az ország legelvetemültebb bűnözőiből állítják össze. Cyrus Grissom, a Vírus (John Malkovich) és a többiek mind életfogytiglanra ítélt gyilkosok, akiket az ország legbiztonságosabb börtönébe akarnak átszállítani. Közéjük kerül Cameron Poe (Nicholas Cage), az amnesztiával szabaduló rohamosztagos. Ő családjához térne haza, de váratlanul tudomásul kell vennie, hogy megpróbáltatásai folytatódnak. Nem az ügyész, hanem az élet folyamodott súlyosbításért; ami az elkövetkezendő huszonnégy órában vár rá, ahhoz képest az elmúlt nyolc börtönév kismiska. A rabok kiszabadulnak és eltérítik a gépet. Poe pedig tudja, nincs más választása, mint záros határidőn belül visszaszerezni az irányítást. A földön hajukat tépő rendőrök ugyanis nem fognak válogatni az eszközökben, hogy _ esetleg egy ártatlannal együtt _ eltakarítsanak egy légi-rakomány szennyest.

 

Hirtelen 30 - Duna Tv, szeptember 27. vasárnap, 21.10h

A tizenhárom éves Jenna azon szomorkodik, hogy az igazán klassz srácok átnéznek rajta. Az álmodozó lány eddig jól elvolt a szomszéd fiúval, de szeretne menőbb társasághoz tartozni. A születésnapi bulijára ezért meghívja a suli trendi személyiségeit. A parti csúfos kudarcba fullad, és Jenna megszégyenülten fogadalmat tesz: ha felnőtt lehetne, áloméletet élne! Reggelre harmincévesen ébred, egy varázslatos pillanat alatt csábos üzletasszony lett belőle, akinek a lába előtt hever a világ. Jenna azonban hamarosan rájön, hogy az élet mit sem ér, ha mindent készen kap az ember.

 

A mandzsúriai jelölt - M2, szeptember 27. vasárnap, 21.13h

Bennett Marco kapitány és Raymond Shaw őrmester együtt szolgált az Öböl-háborúban. A kuvaiti sivatagban támadás érte a szakaszukat és csak Shaw őrmesternek köszönhetik, hogy életben maradtak, akit hőstettéért Becsületrenddel tüntettek ki. Tíz évvel később Shaw elképesztő gyorsasággal halad felfelé a politikai ranglétrán anyjának, a nagyhatalmú szenátornak a közbenjárásával. Marcót viszont rémálmok gyötrik, amelyek a kuvaiti akcióval állnak kapcsolatban. Azon töpreng, hogy Shaw talán nem is az a dicsőséges hős, akinek mindenki hiszi. Megpróbál kapcsolatba lépni vele.

 

A galaxis őrzői - RTL Klub, szeptember 27. vasárnap, 21.35h

A kalandor Peter Quill (Chris Patt) ellopja a titokzatos végtelen követ, amellyel magára haragítja pártfogóját, Yondut (Michael Rooker), és Ronant (Lee Pace), a galaxis rettegett urát. Quill menekülés közben kénytelen szövetséget kötni négy különös alakkal, Rockettel, az állig felfegyverzett mosómedvével, Groottal, a falénnyel, a bérgyilkos Gamorával (Zoe Saldana) és a pusztító Draxszal (Dave Bautista). Quill hamarosan rájön, hogy a titokzatos gömbnek milyen ereje van, és mekkora veszélyt jelent az univerzumra nézve. A szedett-vedett társaság kénytelen megmenteni a galaxist.

 

Mindörökké Batman - Viasat6, szeptember 27. vasárnap, 22.55h

Gotham City épp csak megszabadult a rátelepedő bűnözőktől, máris itt van az új ellenség a kétarcú Tommy Lee Jones és a vicsorgó Jim Carrey személyében. Persze Batman sem ül karba tett kézzel. Nem csak a felszerelése, autója, fegyverei újultak meg, hanem két segítőtársa is akadt: Robin (Chris O'Donell) és a gyönyörű doktornő (Nicole Kidman). Még több látvány, még nagyobb kalandok és még hatalmasabb harc a gonosz ellen _ Mindörökké Batman!

 

Bizonyítás - RTL Spike, szeptember 27. vasárnap, 23.05h

Catherine éveken át gondját viselte ragyogó szellemű, de labilis apjának, a zseniális matematikusnak. A halála után egyedül marad fájdalmával, apja jegyzeteivel és a kérdéssel: mit kezdjen önmagával. Felbukkan a nővére, Claire, aki szeretné kezébe venni húga életének irányítását. És feltűnik Hal, az egykori tanítvány, aki szeretné áttanulmányozni az öreg jegyzeteit. Miközben Catherine egyre jobban megismeri Halt, és megtudja Claire terveit, a lehető legnyugtalanítóbb problémával kell megküzdenie: vajon mennyit örökölt apja őrültségéből vagy éppen zsenialitásából?

 

Számkivetett - Prime, szeptember 27. vasárnap, 23.45h

A "Számkivetett" egy utazás, melynek során nagyon sokat tanulunk meg önmagunkról, az emberi természetről, mindezt egyetlen figura, Chuck Noland történetének bemutatásával. Chuck Noland (Tom Hanks) karrierje csúcsán álló topmenedzsert az ünnepek előtti utolsó szolgálati útján szörnyű baleset éri. Senki sem éli túl a viharba keveredett gép lezuhanását, csak ő marad életben, valahol Malajzia felé a szétszórt szigetek világában. Barátnője, Kelly (Helen Hunt) hiába várja vissza, a hatóságok szerint nem élte túl senki a szerencsétlenséget. Chuck minden érzékét latba veti a trópusi szigeten az életben maradásért. Lassan feltalálja magát és önellátóvá válik. Nem hagyja magán eluralkodni a kezdeti kétségbeesést, tovább reménykedik. Négy évig tart ősemberi kalandja. Tutajt épít és felhúzza rá a véletlenül partra sodort vitorladarabot. Az óceánon hánykolódva találnak rá. A visszatérés sokkoló hatású. Az otthoni civilizáció már rég kivetette magából. Díjak és jelölések: Golden Globe-díj (2001) _ Legjobb színész _ drámai kategória: Tom Hanks BAFTA-díj (2001) _ Legjobb férfi alakítás jelölés: Tom Hanks Oscar-díj (2001) _ Legjobb férfi alakítás jelölés: Tom Hanks Oscar-díj (2001) _ Legjobb hangkeverés jelölés

 

A hipnotizőr - Duna Tv, szeptember 27. vasárnap, 00.15h

Amikor egy kisvárosban a helyi rendőrség egy brutálisan meggyilkolt férfi holttestére bukkan, akinek családját ugyan olyan kegyetlenséggel mészárolták le, a nyomozók tehetetlenné válnak és segítségül hívnak egy külső szakértőt. Erik, a valaha elismert ám mára megbélyegzett hipnotizőr csak vonakodva hajlandó segíteni a családi mészárlás egyetlen túlélőjén, az élet-halál között lebegő tinédzserfiún. Egy megszállott nyomozó kitartó munkájának köszönhetően azonban lassan körvonalazódnak a gyilkosság rejtélyes körülményei, és egy rég elfeledett családi titkokra is lassan fény derül. Lasse Hallström legújabb svéd krimijében tökéletesen megfér egymás mellett a misztikus bűnügyi szál és a régi sérelmekből kibontakozó családi dráma.

 

Válogatott gyilkosok - TV2, szeptember 27. vasárnap, 00.30h

Danny Bryce különleges ügynök az angol titkosszolgálatnál dolgozott egészen a nyugdíjba vonulásáig. Ám mégsem élvezheti a nyugalmat, ugyanis az egykori mentorát elrabolták. A férfi vonakodva bár, de újra aktivizálja magát. Nincs könnyű feladata. Ahhoz, hogy kiszabadítsa Hunter-t, három profi bérgyilkoson keresztül vezet az út, először velük kell végeznie. Ráadásul Spike ügynököt is megkapja a nyakába. Földrészeken átívelő, veszélyes hajsza veszi kezdetét...