Almodóvar és Woody Allen rajongói is jól járnak szombaton

Levetítik a Julieta című Almodóvar filmet és a Rejtélyes manhattani halálesetet is Woody Allentől. De lesz itt megtörtént eseményeken alapuló dráma (A harminchármak) és sok minden más is.

007 - Skyfall - Mozi+, január 25. szombat, 18h

A 007-es immár 23. alkalommal vállalkozik a lehetetlenre, hogy megmentse a világot és a brit koronát. Daniel Craig harmadszorra bújik James Bond szmokingjába. Amikor M (Judi Dench) múltjából sötét kísértet bukkan elő, Bond hűségének is ki kell állnia a próbát. A 007-es ügynök nekivág, hogy felkutassa és elpusztítsa a fenyegetést, még akkor is, ha ő maga is súlyos árat fizet érte. Bond legutóbbi munkájába hiba csúszik, és ügynökök tucatjainak kilétére derül fény világszerte; az MI6 központját támadás éri, M-nek pedig el kell költöztetnie az egész ügynökséget. A támadások kereszttüzében álló főnöknek egyetlen szövetségese marad: Bond. A 007-es feltűnés nélkül _ csupán egy operatív ügynök, Eve (Naomie Harris) segítségével _ a rejtélyes Silva (Javier Bardem) nyomába ered: reméli, hogy fényt deríthet a férfi mélyen titkolt, vészjósló indítékaira.

Filofax, avagy a sors könyve - Paramount Channel, január 25. szombat, 18.45h

A menő reklámszakember (Charles Grodin) hétvégi üzleti útja során elveszti valamennyi feljegyzését, hitelkártyáját és igazolványát. Rádöbben, hogy ezek a papírok alkották és tartották fent egész személyiségét, nélkülük összeomlott az élete. Ugyanekkor a városi börtönben állázadás tör ki, mely arra szolgál, hogy a fegyintézet egyik közkedvelt lakója, Jimmy Dworski (James Belushi) észrevétlenül kijusson a baseball-mérkőzésre, majd baj nélkül visszatérjen a meccs után. Útja során megtalálja a reklámszakember papírjait, és használni kezdi őket. Nagyszerűen megállja a helyét a reklámszakmában, az udvarlásban, és eljut a meccsre is.

Pofa be! - Moziverzum, január 25. szombat, 19.15h

Miután Ruby (Jean Reno), a filozofikus lelkületű gengszter sikerrel elrejtette hatalmas zsákmányát, rács mögé kerül. A börtönben csak egyetlen dolog jár a fejében, hogy bosszút álljon a férfin, aki megölte a nőt, akit szeretett. Quentin-nak (Gérard Depardieu) nagyon kevés dolog jár a fejében, de azért ahhoz elég, hogy nagyon kedves legyen és roppant bőbeszédű. Egyik cellából a másikba vándorol, mivel fogolytársai nem tudják elviselni a szószátyár óriás szakadatlan szövegelését. Végül Ruby mellé teszik, a mellé a gengszter mellé, aki némasági fogadalmat tett. Quentin úgy véli, végre érdeklődő hallgatóságra talált, így megállás nélkül beszél szótlan cellatársához, és azt is eldönti, hogy Ruby a legjobb barátja, és mindig, mindenben vele marad...

Doktor Szöszi - Prime, január 25. szombat, 21h

Milyenek a szőke nők? Talán buták? Naivak? Kihívóak? Elle, a gimi legszőkébb és legcserfesebb nője kénytelen rájönni, hogy a szőke bombázók élete sem könnyű. Szerelme elhagyja őt, mert politikusi pályára készül, márpedig egy komoly joghallgató csak komoly barátnővel mutatkozhat. Elle-t azonban nem könnyű lerázni. Elhatározza, hogy bosszút áll hűtlen barátján és a világon. Felvételizik Amerika legnevesebb jogi egyetemére, hogy megmutassa, mit tud. Igaz, hogy rózsaszín sapkái, szuper-magassarkú cipői, rúzsa és az illatos papíron beadott dolgozatai kissé megzavarják a tekintélyes intézményt, ám amikor egy gyilkossággal vádolt aerobic-oktató ügyében jól ápolt kezébe veszi a nyomozást, fokozatosan minden megváltozik körülötte. Elle nagy fákba vágja a fejszéjét: szeretné, hogy szeressék, meg szeretné találni az igazi gyilkost _ no meg a manikűröshöz is időben oda akar érni...

Sherlock Holmes 2. – Árnyjáték - Film+, január 25. szombat, 20.20h

A világ különböző részein különös halálesetek történnek. Csak a magándetektív Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) veszi észre az összefüggést az események között. Hamarosan kiderül, hogy egy zseniális, ám gátlástalan gonosztevő, James Moriarty (Jared Harris) professzor áll az ügy háttérben. Miközben Watson doktor (Jude Law) az esküvőjére készül, Holmest egyre váratlanabb helyzetbe sodorja a nyomozása. Az ügybe nemcsak a doktort, de a saját bátyját, Mycroftot (Stephen Fry), valamint a gyönyörű, de veszélyes jósnőt, Simzát (Noomi Rapace) is magával rántja. Fél Európán keresztül üldözik Moriarty professzort, ám úgy tűnik, ő mindig egy lépéssel előrébb jár.

A harminchármak - Viasat6, január 25. szombat, 21h

2010-ben Chilében 33 bányász reked a föld alatt egy robbanás miatt egy 100 éves arany- és rézbányában. Az elkövetkező 69 napban egy nemzetközi csapat éjjel-nappal azon dolgozik, hogy megmentsék a csapdába esett embereket. Köztük van Mario Sepulveda (Antonio Banderas) is, akinek ez lett volna a nyugdíjazása előtti utolsó munkanapja. A világ lélegzetvisszafojtva várja a csodát.

Julieta - Duna Tv, január 25. szombat, 21.10h

A családfő elvesztése után Julieta és lánya, Antía sebeit az idő gyógyítás helyett, csak mélyíti. Xoan hiánya olyannyira eltávolítja egymástól a két nőt, hogy Antía a 18. születésnapja után szó nélkül lelép otthonról. Miközben Julieta kétségbeesetten keresi lányát, szüntelen azzal szembesül, hogy mennyire keveset is tudott róla mindeddig. Díjak és jelölések: BAFTA-díj (2017) _ Legjobb idegennyelvű film jelölés: Pedro Almodóvar Cannes-i fesztivál (2016) _ Arany Pálma jelölés: Pedro Almodóvar Európai Filmdíj (2016) _ Legjobb film jelölés: Agustín Almodóvar Európai Filmdíj (2016) _ Legjobb női alakítás jelölés: Emma Suárez Európai Filmdíj (2016) _ Legjobb rendező jelölés: Pedro Almodóvar Európai Filmdíj (2016) _ Legjobb film jelölés: Pedro Almodóvar (.)

Rejtélyes manhattani haláleset - TV4, január 25. szombat, 22h

Carol és Larry átlagos New York-i házaspár, akik hosszú évek óta élnek úgy, hogy fogalmuk sincs, kik laknak a szomszédban. Egy este azonban kénytelenek megismerkedni a mellettük lakó, kedves idős házaspárral, akik az aranylakodalmukra készülnek. Az esti trauma után másnap döbbenten értesülnek arról, hogy a boldognak és egészségesnek látszó idős hölgy szívinfarktust kapott és meghalt. Carol gyanakodni kezd, biztos benne, hogy a hölgyet a férje ölte meg. Gyanúját csak növeli, hogy a férfi túl vidámnak tűnik és egyre rejtélyesebben viselkedik.

A falu - Filmcafe, január 25. szombat, 22.40h

Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) úgy érzi, valami nincs rendben a falujával. A közösség ellenáll minden reformnak és abban a középkori hiedelemben él, hogy a falun túl különös teremtmények élnek. Ezek a titokzatos lények nem jönnek a faluba, a falubeliek nem lépik át az erdő határát. Ez a hallgatólagos megállapodás biztosítja a viszonylagos békét. De Lucius útnak indul, a faluban pedig elszabadul a pokol. A vak Ivy (Bryce Dallas Howard) támogatja a változást, ám a mindig fékezhetetlen Noah (Adrien Brody) és a falu bölcsei bármit megtesznek a falu megóvása érdekében.

A vér és méz földjén - Film4, január 25. szombat, 22.45h

A vér és méz földje a délszláv háború idején játszódik, amely kettészakította a Balkán-régiót az 1990-es években. A történet Danijelről (Goran Kostic) és Ajláról (Zana Marjanovic), a két bosnyák fiatalról szól, akik a brutális etnikai konfliktus két szembenálló oldaláról származnak. Danijel, a boszniai szerb rendőr és Ajla, a boszniai muszlim művész már együtt voltak a háború előtt, ám kapcsolatukat végérvényesen megváltoztatta az országszerte terjedő erőszak. Hónapokkal később Danijel már apja, Nebojsa Vukojevich tábornok (Rade Serbedzija) alatt szolgál katonai tisztként a szerb hadseregben. A két szerelmes akkor találkozik újra, mikor Ajlát a Danijel parancsára cselekvő katonák elragadják abból a házból, melyben eddig nővérével, Lejlával (Vanessa Glodjo) és annak kisgyermekével lakott. Ahogy a háború rátelepszik a fiatalok életére, úgy változik meg a kapcsolatuk, motivációik és egymáshoz való viszonyuk homályossá, állampolgári hűségük pedig bizonytalanná válik.

A Nap könnyei - Mozi+, január 25. szombat, 22.55h

Waters főhadnagy (Bruce Willis) az elit kommandó katonája, akit Nigériába küldenek, hogy segítsen kimenekíteni az ott ragadt amerikai állampolgárokat. De attól kezdve, hogy megérkezik, minden átalakul. Kendricks doktornő (Monica Bellucci) ugyanis nem hajlandó elhagyni azokat a védenceit, akik nem követhetik Amerikába. Ráveszi a vonakodó katonát, hogy tagadja meg a parancsot, és egy titkos ösvényen kísérje őket Kamerunba. Útközben azonban egy férfi is csatlakozik hozzájuk, akiről hamarosan kiderül, hogy a lázadók milíciája üldözi...

Az angol beteg - Paramount Channel, január 25. szombat, 22.55h

Hana, az ápolónő súlyosan sebesült férfit helyez el egy toscanai romos kolostorban a második világháború vége felé. Hana azt hiszi, átok ül rajta. A háborúban elszenvedett traumatikus élmények hatására retteg attól, hogy akit megszeret, az halálra van ítélve. A beteg nem emlékszik semmire. Személyazonosságának egyetlen kulcsa egy személyes levelekkel, térképekkel és fotókkal telerakott könyv, amit nála találtak. Hana olvasni kezdi betegének a könyvet és a szinte felismerhetetlenségig összeégett férfi emlékezni kezd. Alig telik el néhány pillanat, s Gróf Almásy Lászlóként látjuk viszont. A híres magyar nyelvész és kutató tagja volt egy háború előtti expedíciónak, mely addig föltérképezetlen sivatagokat járt be. Az expedícióhoz egy nemrég házasodott angol arisztokrata pár is csatlakozik. Katherine, az ifjú feleség tudós és festő, a félelmet nem ismeri. A zárkózott Almásyra nagy hatást gyakorol az asszony. Az érzés kölcsönös, s bár mindketten megpróbálnak gátat vetni vonzalmuknak, tehetetlenek a szerelem erejével szemben. Amikor egy váratlan baleset elszakítja kettejüket az expedíció többi tagjától, szenvedélyes viszonyba kezdenek, mely katasztrofális következményekkel jár mind rájuk, mind környezetükre nézve.

A beavatott - RTLII, január 25. szombat, 23h

Beatrice Prior (Shailene Woodley) a nem túl távoli Chicagoban él, ahol a társadalom öt csoportra tagolódik, melynek mindegyike egy-egy erény kiművelését írja elő tagjai számára. Az emberek rájöttek, hogy a világban dúló háborúkért nem politikai ideológia, vagy vallási meggyőződés, hanem a személyiségben rejlő rosszra való hajlam okolható. A csoportok célja, hogy az emberekből kiirtsák azokat a tulajdonságokat, amik előidézhetnek egy újabb konfliktust. Az év egy bizonyos napján a 16 éveseknek el kell dönteniük, hova akarnak tarozni: a Bátrakhoz, az Őszintékhez, az Önfeláldozókhoz, a Barátságosakhoz, vagy a Műveltekhez. Egyetlen döntés, amely örökre megváltoztathatja sorsukat.Beatrice a vizsga során szembesül különleges képességével: az Elfajzottak közé tartozik, akik egyetlen csoportba sem sorolhatóak. Egy szabályok uralta világban azonban ez a legveszélyesebb dolog, ami egy fiatallal történhet: ha kitudódik, az egyet jelent a halállal. A több hetes beavatása során számos félelmével, gyengeségével kell szembesülnie a fiatal lánynak, miközben titkolnia kell valódi kilétét. Amikor rájön, hogy az Elfajzottakat végleg ki akarják iktatni, olyan tettre szánja el magát, amely mindenki számára meglepetést okoz.

Evolúció - SuperTV2, január 25. szombat, 23.20h

Wayne Grey (Seann William Scott) az arizonai sivatagban készül fel utolsó képességi vizsgájára a tűzoltóknál, amikor meteorit csapódik be a közelben. Másnap Dr. Ira Kane biológus (David Duchovny) és Harry Block geológus (Orlando Jones) magánakcióra indulnak a meteorit felkutatására. A mintákat elemezve kiderül, hogy szédületes sebességgel fejlődő, magasabb rendű életformáról van szó. A fiatal tudós páros már látja maga előtt a Nobel-díj átadási ünnepséget, azonban a felhőtlen öröm hamarosan rémálommá változik. Ráadásul a katonaság erőszakos hozzáállása tovább súlyosbítja a helyzetet.

Jég veled! - Viasat3, január 25. szombat, 23.55h

Négy mindenre elszánt jamaicai sportoló úgy dönt, hogy a négyes bobban indulnak a téli olimpián, Calgaryban. Semmi nem állhat az útjukba, nem ismernek lehetetlent és szereznek maguknak egy amerikai edzőt. Irv azonban egy cseppet sem boldog, amikor kiderül, hogy négy teljesen kezdő atlétával áll szemben, ám rájön, itt a soha vissza nem térő nagy lehetőség: bebizonyíthatja ország-világ előtt, mire is képes ő valójában. Az ötük előtt álló út ugyan rögös egy picit, de elszántságban, kitartásban és lelkesedésben nincs hiány. Az álom valóra válik.