Az Ázsia Expresszben Alekosz szállítja a szekunder szégyent

Pont úgy, ahogy a TV2 valószínűleg számított rá. A most induló Ázsia expressz némi képzavarral Közép-Amerikában játszódik, de Alekoszt ez nem érdekelte, igaz, versenyezni már túl lusta volt, helyette a fiatalok és a sportolók hajtottak, vadidegenektől kérve hatalmas szívességeket.

Azt, hogy az Ázsia expressz negyedik évada, az Ázsia Expressz – Felfedezzük Amerikát nem Ázsiában, hanem Mexikóban, illetve Guatemalában játszódik, egy frappáns mondattal magyarázták meg: Kolumbusz is Ázsiába akart eljutni, aztán mégis Amerikába jutott el. És nekünk, nézőknek végülis teljesen mindegy, hogy a műsor már kimaxolta Ázsia viszonylag biztonságos és fotogén részeit, és máshol folytatódik, a lényeg az, hogy az élelmesebb versenyzőknek a helyiek jóindulatát kihasználva kell eljutniuk nagyon messzire – a kevésbé élelmesek pedig szívnak, mint a torkos borz. Mondjuk egy csirke miatt. Ami spanyolul úgy hangzik, pollo…

Forrás: TV2 Sajtószoba

 

Tavaly nyolc pár indult neki a sivatagnak, most csak hetet sikerült összeszedni, de nagyon hasonló felállásban. Most is vannak divatos fiatal srácok Kempf Zozo és Pető Brúnó extrémsportolók, csinos lányok Kecskés Enikő és Kafiya Rea Milla modellek, a veterán sportolók, Kucsera Gábor és Tóth "Nagy Ő" Dávid kajakosok, a fiatal pár, a versenytáncos Hegyes Berci és Vágner Fanni. A rokonok rublikát Sipos F. Tamás és fia, Dani pipálták ki, az „idősödő hölgy” kategóriában az énekesnő Völgyi Zsuzsi (Romantic) és barátnője Kunovics Katinka indult, Győzike tavalyi helyére pedig Nagy Alekosz és barátnője, Varsányi Réka ugrott be. Az mindenesetre szép teljesítmény, hogy a 2011-es Való Világ óta ilyen szépen, konzekvensen hozza az okoskodó atlétás panelproli karaktert, és meg is tud élni belőle.

Forrás: TV2

 

Nem is esett ki a karakterből egy percre sem, miközben a spanyolt, az angolt vagy éppen az olaszt törték, ő csak magyarul volt hajlandó megszólalni, mindenkit lenézett, mindent jobban tudott, és a csajával cipeltette a bőröndjét. Alekosz tulajdonképpen a mai Magyarországot képviseli, és ezt a TV2-nél pontosan tudták. A most hétvégi részek azonban szerencsére nem róla szóltak,

mert túl lusta volt komolyan versenyezni.

Az Ázsia Expressz készítői is kényelmesek lettek, mert most is hoztak teljesen esélytelen párokat, „színesítésként”, akikkel a tényleges kihívásoknál nem kell foglalkozni, mert az alaptávot sem tudják teljesíteni. Az alaptáv jelen esetben a szállodából egy romtemplomig való eljutás volt, ahol egy sámánnak kellett leadni az útközben beszerzett kellékeket, de a listán szereplő tyúk helyett a modellpáron kívül mindenki kvázi feldolgozott verziót hozott, mehettek is vissza.

Forrás: TV2 Sajtószoba

 

Itt a szerkesztők engedékenyek voltak, mert ez nyilván óriási hátrány és rengeteg elpazarolt idő volna, így gyorsan összevágták a dolgot, lett csirke mindenkinek, a lényeg, hogy egy másik kisvárosba érve egy Survivor/Exatlon jellegű, tényleg melós feladatot teljesített az első három pár. A vidám és néha már pofátlanul élelmes srácok, a kajakosok és a modellek.

És meglepő módon ez a hajtós, izzadós rész sikerült a legkevésbé izgalmasra,

egyszerűen azért, mert túl bonyolult és túl hosszú volt, de a vége így is meglepő lett, mert a legesélytelenebbek nyertek. A győzteseknek szokás szerint egy előnyt jelentő medál járt, és most először egy jokernek számító tárcsa, amiről csak a következő adásban derül ki, mire jó. Amikor is éjszakai szállást kell találni készpénz, bankkártya és telefon nélkül, ami szép kihívás egy ilyen csontszegény és nem éppen a közbiztonságáról híres országban – „ez Mexikó, itt mindenki részeg”, mondják a lányok a beharangozóban. Azt is belengették, hogy Alekoszból is többet kapunk majd. Hogy ez jó-e vagy sem, mindenki döntse el magának.

Forrás: TV2 Sajtószoba

 

A verseny Mexikó után Guatemalában folytatódik, itt érinti a csodálatos maja romvárost, Tikalt, majd az egykori gyarmati fővárosban, a hegyek és ma is aktív vulkánok által körülvett Antiguában ér véget, baromi szép helyeken, vagyis kissé irigylem a játékosokat. Ami pedig magát a műsort illeti,

az idei évad is rendesen van összerakva, profi munka,

és a tavalyi döccenő után Ördög Nóra is nyilván kibékült a stylistjával – vagy egy tehetséges helyi szakembert vettek fel -, mert nagyon jól állnak neki a maja népviselet inspirálta ruhák, és szép gesztus, hogy erre a részletre figyeltek a kötelező turisztikai elemek mellett.  

Értékelés: 8/10