Az HBO nem kér többet a pucérkodásból és a szexes témájú dokukból

Nem lesz többé a késő esti sávban olyan műsor, mint a Real Sex vagy a Vörös cipellők. Amerikában.

Érdekes döntést hozott az HBO a tengerentúlon: hamarosan végleg száműzi a késő esti műsorsávjából az erotikus filmeket, sőt, azokat a dokumentumsorozatokat is, amelyek a szexről vagy a pornóiparról szólnak – írja az Uproxx. A magazin szerint a jövőben tehát sem a tévében, sem az online felületen nem lesz többé látható az Igazi szex című, '90-es évekbeli pornószínésznőket bemutató dokumentumfilm és a felnőttfilmes Katie Morgan '90-es évekbeli és 2000-es évek eleji, hasonló műsora sem. Ezzel egyidejűleg bejelentette nyugdíjba vonulását Sheila Nevins, aki 38 éven át vezette az HBO és a Cinemax dokumentumfilmes részlegét, és 30 alkalommal nyerte el a tévés világ Oscarjának számító Emmy-díjat.

Az HBO szóvivője így kommentálta a szexfilmek száműzéséről szóló hírt a Los Angeles Times-nak (aminek az online változatát sajnos nem lehet elérni Európából):

Miközben nagyra értékeljük a korábbi programstruktúránkat és az ilyen típusú felnőtt műsorainkat, be kell látnunk, hogy erre manapság már nincs nagy igény. Talán pont azért, mert az ilyen tartalmak mindenhol máshol könnyen elérhetőek."

Ez a döntés viszont már csak amiatt is érdekes, mert az HBO legismertebb tévésorozatai, a Trónok harca és a Westworld tele van olyan meztelen jelenetekkel, amiket nem feltétlenül indokolt volna a dramaturgia. Sőt, a magyar nézők annak idején pont az HBO-n láthattak először olyan erotikus filmeket a másolt VHS-kazettáknál sokkal jobb minőségben, mint a David Duchovny-féle Vörös cipellők.

Kerestük a magyarországi HBO-t is azzal kapcsolatban, hogy ez a döntés pontosan hogyan fogja érinteni a hazai műsorstruktúrát, de egyelőre nem kommentálták a hírt.